Oranje nieuws - 28 & 29 mei 2010 | De Oranjes

zondag 30 mei 2010

Oranje nieuws - 28 & 29 mei 2010

Koningin krijgt twee delen Orgelencyclopedie


Koningin Beatrix ontving vrijdag in De Nieuwe Kerk in Amsterdam de laatste twee delen van een orgelencyclopedie.


Het is een uitgave van het Nationaal Instituut voor de Orgelkunst met medewerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In het 15-delige boekwerk zijn ruim tweeduizend historische orgels in chronologische volgorde beschreven. Het gaat om orgels die zijn gebouwd tussen eind vijftiende eeuw en de eerste helft van de twintigste eeuw. Wie weet fascineert het de Koningin zo, dat ze zelf ook een orgel aanschaft.


Fotoserie (PPE)


Foto: © Jordi Besemer
Overname verboden


Máxima bij feestavond Sportpark Waddinxveen


Prinses Máxima opende vrijdagavond een feest voor vrijwilligers op Sportpark ‘Suyt in Waddinxveen. De gemeente Waddinxveen biedt de vrijwilligers –én Máxima- de avond aan als blijk van waardering voor hun inzet.


De avond, georganiseerd door Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen, bestond uit een diner met diverse vormen van entertainment. Ook Máxima nam deel aan het diner wat bestond uit een buffet met allerlei sallade’s, soep, haring, en een schaal gehaktballen. De hilariteit is groot als een van prinses Máxima’s tafelgenoten haar ‘prinses Beatrix’ noemt.


Fotoserie (PPE)Foto's: © Jannemieke, http://nederlandseroyals.web-log.nl/Foto's: © Francine, http://koninklijkegezinnen.punt.nl/
Overname verboden


Koningin en kroonprins bij uitreiking Four Freedom Awards
…Máxima afwezig..


Koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander waren vandaag in de Nieuwe Kerk in Middelburg – bij aankomst onder toeziend oog van RoyalfanVivian: - aanwezig bij de uitreiking van de Four Freedom Awards 2010.


Prinses Máxima zou ook aanwezig zijn, maar was er om nog onbekende reden niet bij.. “Het Amerikaanse Franklin and Eleanor Roosevelt Institute kent deze onderscheiding toe aan personen die op mondiaal niveau een substantiële, moedige en persoonlijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in de wereld. De Awards werden dit jaar uitgereikt aan het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, het Russische weekblad Novaya Gazeta, dr. Asma Jahangir uit Pakistan, Maurice Strong uit Canada en Gareth Evans uit Australië” aldus de RVD.


Foto's: Aankomst op het Abdijplein (ANP) - Op de foto met de winnaars (ANP)

2 opmerkingen: