Margriet en Pieter bezoeken Canada - I | De Oranjes

dinsdag 11 mei 2010

Margriet en Pieter bezoeken Canada - I


3013740_2 Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven zijn deze week in Canada, waar ze de steden Ottawa (Margriet’s geboortestad) en Calgary zullen bezoeken. Aanleiding voor het bezoek is de 65e herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de Canadese bijdrage aan de bevrijding van Nederland. In beide steden staan daarom ontmoetingen met Canadese veteranen op het programma.


Maandag arriveerden Margriet en Pieter in Canada, zodat ze op tijd waren voor het officiële bezoek wat dinsdagmorgen in Ottawa van start ging met een ontvangst door de Gouverneur Generaal van Canada, Hare Excellentie Michaëlle Jean. Daarna werd het Royal Canadian Legion bezocht. De veteranen waren zeer blij met de komt van Margriet en Pieter – notabene ook de ouders van hun petekind Floris. Bij het hoofdkwartier van de veteranen, werd een monument onthuld en hield Prinses Margriet een toespraak. Als herinnering aan het bezoek plantten Margriet en Pieter een 'London maple'.
’S Middags (plaatselijke tijd) werden Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven ontvangen het Canadese ministerie van Buitenlandse zaken. In de ontvangsthal staat een vitrine vol met foto’s en bijzonder documenten van 65 jaar vriendschap tussen Nederland en Canada. Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven bekeken ieder fotootje nauwkeurig en vol interesse. Dan valt Margriets oog op een bedankkaartje dat haar ouders na haar geboorte stuurden aan de toenmalige premier. Zelfs de wet die speciaal voor haar geboorte werd aangemaakt om de ziekenhuiskamer van het Central Hospital voor de geboorte tot Nederlands grondgebied ligt er. De dag eindigt met een receptie van ambassadeur Geerts. Onder de vele aanwezigen is ook Renée Smith-Roëll, de hartsvriendin van Koningin Beatrix. Renee woonde tijdens de ballingschap in Canada samen met haar moeder bij het Koninklijk gezin.


Fotoserie PPE


8 opmerkingen:

 1. leuk dat margriet naar canada is, ze ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend leuk dat ze daar een staatsbezoek brengen! Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat Margriet weer die superleuke en mooie outfit draagt in Canada! Echt een feestelijke outfit ook natuurlijk voor de viering van de bevrijding...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's heb je kunnen vinden! Ze zag er weer schitterend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Judith, Margriet en Pieter brengen geen staatsbezoek hoor, maar een officieel bezoek. Alleen de koningin kan een staatsbezoek brengen!
  Leuke foto's van de prinses! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanavond in RTL Boulevard! Zie foto's facebook. Een ontzettend leuk interview gedraaid met mr.Pieter van Vollenhoven. Via facebook dagelijkse updates over de show, vrijdag's iig altijd Royalty als thema.
  http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?pid=191557&id=108096409213098
  Iedereen kan zich gratis op deze account inschrijven.
  Vriendelijke groet,
  Edwin

  BeantwoordenVerwijderen