Oranje nieuws - 19 mei 2010 | De Oranjes

donderdag 20 mei 2010

Oranje nieuws - 19 mei 2010

Annette_staphorst Annette opent kinderboerderij ‘Samenzo’

Prinses Annette opende vandaag de kinderboerderij ‘Samenzo’ in Staphorst.

De kinderboerderij – wat eerst een ‘hertenkamp’ was - wordt niet meer door herten bewoond. Wel zijn er nu naast de 'gewone' kinderboerderijdieren als konijnen en schapen ook exotische dieren als wallabies (kleine kangoeroe's) en nandoes te zien. Annette opende eerst de boerderij door de naam te onthullen en liet daarna vijftig witte duiven los.

Fotoserie (PPE)

Laurentien lanceert module ‘herkennen en doorverwijzen voor baliemedewerkers’

Vanmiddag was prinses Laurentien te gast in Zwolle. Ze was samen met demissionair minister Donner aanwezig bij de lancering van de e-learning module 'herkennen en doorverwijzen voor baliemedewerkers' bij Werkplein De Lure van het UWV.

De module is een computerprogramma, waarmee werknemers van het UWV worden geschoold om laaggeletterdheid bij cliënten te herkennen.Koningin op 600e verjaardag Nieuwe Kerk

Dé Nieuwe Kerk in Amsterdam werd vandaag weer eens bezocht door Koningin Beatrix.

Onmogelijk dat de koningin tijdens zo’n bezoek niet even terugdenkt aan de ‘historie’ de inhuldigingsceremonies van haar voorvaderen en van haarzelf die hier plaatsvonden, en niet te vergeten het huwelijk van haar oudste zoon met Máxima. Vanavond was ze er weer, dit keer om het 600-jarig bestaan van de kerk mee te vieren. Na een verbouwing van 20 jaar is in 1980 het bestuur van de kerk in handen gekomen van de stichting De Nieuwe Kerk. Tegenwoordig worden er tentoonstellingen, concerten en manifestaties gehouden…en wellicht over niet al te lange tijd de inhuldiging van Koning Willem IV.

Foto's: Koningin in gesprek met schrijver Geert Mak (ANP) - Koningin loopt door de Nieuwe Kerk (ANP)

6 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Annette en Laurentien zagen er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat we Annette weer eens zagen... Zo te zien zag Laurentien er ook weer prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Annette en Laurentien zager er allebij mooi uit, de kleur van het jurkje staat Annette mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat Annette weer een activiteit deed, het was toch een zorgboerderij - in haar werkveld gehandicapten dus- ? Mooie foto van Laurentien overigens.

  BeantwoordenVerwijderen