Oranje nieuws - 20 & 21 mei 2010 | De Oranjes

zaterdag 22 mei 2010

Oranje nieuws - 20 & 21 mei 2010

Máxima volgt lesje ‘geld lenen’

Prinses Máxima was donderdag in haar ‘Zwangerschap van Amalia aankondiging pakje’ te gast bij het ROC Mondriaan in Den Haag om daar een les ‘geld lenen’ bij te wonen. Leerlingen kwamen niet te pas aan deze les, die voor volwassenen bestemd is.

Het is een onderdel van de cursus ‘Wijzer in geldzaken’. In deze cursus worden zaken als verzekeringen, hypotheken en leningen behandeld, om financiële kennis en vaardigheden bij volwassenen te verbeteren. Uit onderzoek van CentiQ blijkt dat veel Nederlanders niet genoeg kennis hebben van financiële producten. Mensen vinden het veelal ingewikkeld om met geldzaken bezig te zijn. Zeker mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Voor hen zijn financiële informatie en formulieren vaak moeilijk te begrijpen.

Fotoserie (PPE)

Willem-Alexander op fietsend werkbezoek

Kroonprins Willem-Alexander bezocht donderdag de Hondsbroeksche Pleij bij Westervoort.

Hij liet zich te fiets informeren over het project ‘Hondbroeksche Pleij’ en het programma ‘Ruimte voor de Rivier’.Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit

Prinses Máxima reikte vandaag op Paleis Noordeinde de jaarlijkse Appeltjes van Oranje uit. De Appeltjes zijn dit jaar toegekend aan de 'Be Interactive' uit Amsterdam, 'Het Wereldkampioenschap van Eindhoven' en aan 'Aminta Sprockel Challenger Little League' uit Curaçao.

Voorafgaand aan de uitreiking, hield Máxima een toespraak: “Majesteit, excellenties, dames en heren Hartelijk welkom bij het jaarlijkse feest van de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Om te beginnen wil ik mijn schoonmoeder, onze Koningin, hartelijk danken voor haar gastvrijheid, waardoor we dit feest elk jaar in deze prachtige omgeving kunnen vieren. Ik verheug mij altijd op deze bijeenkomst, omdat er altijd zo'n vrolijke stemming heerst. De genomineerden en de drie winnaars: iedereen is blij. Fijn dat u er bent! “ Lees HIER verder:

Fotoserie (PPE)

12 opmerkingen:

 1. Maxima heeft een heel leuk jurkje aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie outfit van de prinses! En leuk dat W-A een activiteit te fiets had!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had nog helemaal niet gezien, dat het dat zelfde pakje was als met de geboorte aankondiging van Amalia!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! Grappig dat Máxima een lesje geldzaken volgt, en leuk dat Willem-Alexander zich zo sportief vertoont op de fiets!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke nieuwslog, de foto's van Willem-Alexander waren voor mij nog nieuw! En ik vind de toespraak van Máxima erg mooi beginnen, 'onze Koningin'.. De outfit van de appeltjes vond ik eerst niets, maar ik begin er aan te wennen, en op deze foto vind ik het eigenlijk toch wel mooi staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foto's van WA op de fiets had ik nog niet gezien! Leuk dat hij zoiets doet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk dat de prins op de fiets kwam, leuke foto's ook van de uitreiking van de appeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. maxima zag er beide keren leuk uit, alleen bij de eerste vond ik haar schoenen niet mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke outfits draagt Maxima. Ik vind het altijd erg leuk en nederlands om onze royals op de fiets te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. enige jurk. prachtige kleur.

  BeantwoordenVerwijderen