Margriet en Pieter bezoeken Canada - III | De Oranjes

donderdag 13 mei 2010

Margriet en Pieter bezoeken Canada - III


Vanochtend begon de 3e dag van het bezoek van Margriet en Pieter aan Canada met een kranslegging op de militaire begraafplaats Beechwood National Cemetery.


Foto: Op de begraafplaats (Royalblog)


Kort daarna werden in het stadspark bloemenperken bezichtigd. Ooit schonken Koningin Juliana en Prinses Beatrix 100.000 tulpenbollen aan dit park, waar een speciale plaquette het bewijs van is.

Foto: © Royalblog HJ, http://royalblog.nl/
Overname verboden!
 


Op loopafstand van het park is de school ‘Rockliffe Park Public School’ Op deze school hebben Beatrix en Irene tijdens de ballingschap in Canada gezeten! In de Koningin Julianazaal van de school voerden schoolkinderen toneelstukjes op en werd er voorgelezen uit het boek “A bloom of Friendship”. Met het bezoek aan de school werd er afscheid genomen van Ottawa, en vlogen Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven rond 14.00 uur richting Calgary.


Foto: Kinderen verwelkomen Margriet en Pieter bij school (Royalblog)


Ruim twee uur later werden ze daar hartelijk begroet door de Generaal van Vancouver Hans Driesser en enkele andere protocolmensen. Bij het hotel in de stad stond de burgemeester van Calgary al op hen te wachten om vervolgens samen officieel op de foto te gaan (compleet met cowboyhoedjes)


Fotoserie Cowboyhoedsessie (PPE)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten