Beatrix-citaten-Quiz | De Oranjes

vrijdag 10 oktober 2008

Beatrix-citaten-Quiz

img504/5163/trixmondmk8.jpg


Beatrix verwijst zo af en toe naar haar voorvaderen bijvoorbeeld in een toespraak.
Hieronder staan enkele uitspraken/verwijzingen van Koningin/prinses Beatrix. De bedoeling is dat jij de gelegenheid of de datum noemt wanneer dit door haar gezegd is.


Veel succes!


Deelname is mogelijk t/m 30 oktober 2008! 2 punten per goed antwoord!
Stuur je antwoorden op naar: royalfanvivian@hotmail.com 


1. “Het is met een zekere bewogenheid dat ik naar de portretten van mijn voorvaderen kijk. Bewondering en mededogen komen in mij op als ik in hun gezichten de geschiedenis aan mij voorbij zie trekken. “


2. “Van de strijd die ons volk op 10 mei 1940 begon zij mijn grootmoeder, “dat die op geestelijk gebied thuishoort en diep verborgen in het hart van de mensen wordt uitgevochten:”Mijn grootmoeder deed een appel op het persoonlijk geweten. Ik meen dat voor zulk een appèl ook nu nog alle reden is..”


3. “Ons staan grote voorbeelden voor ogen, mijn grootmoeder die zich op haar eigen sterkte wijze heeft ingezet om van en voor haar volk te zijn; - mijn moeder met haar zeer menselijke vertolking van haar ambt. Deze voorbeelden inspireren mij, navolgen kan ik ze niet. “


Uitslag, Kleding-hap-quiz: KLIK HIER

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat ik bij de kledinghap quiz nog 17 punten had!!
    Ik wil wel weer meedoen, alleen is het de bedoeling dat je deze citaten uit je hoofd kent of zou je ze ook ergens kunnen vinden??
    Uit mn hoofd weet ik er namelijk echt geen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig gedaan! Echt orgineel. :)

    BeantwoordenVerwijderen