Oranje nieuws - 10 oktober 2008 | De Oranjes

vrijdag 10 oktober 2008

Oranje nieuws - 10 oktober 2008

Willem-Alexander houdt inleidingstoespraak op boot aan de Waal


Prins Willem-Alexander hield vanmiddag een toespraak op een boot , die aan de Waal bij Poederoijen lag.
De toespraak maakte onderdeel uit van het symposium die op de boot gehouden werd ter gelegenheid van Gebiedsontwikkeling. Ook maakte de prins in de nabij gelegen ‘natuur’ een wandeling over water (met dank aan een bruggetje), kwam hij langs mooie verlaten ridderkasteeltjes, en hield de pas erin, zodat zijn ‘gezelschap’ hem nauwelijks bij kon benen.


Fotoserie: KLIK HIER
Toespraak lezen? Klik op deze link: http://koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=26556


Traditiegetrouwe Schildersprijs uitgereikt


Vandaag was Koningin Beatrix aanwezig bij de prijsuitreiking van de Vrije Schilderskunst 2008 in Den Haag . Normaal gesproken worden de prijzen in het Paleis aan De Dam in Amsterdam uitgereikt, maar wegens de grote verbouwing is vandaag weer voor het ‘GEM’ gebouw in Den Haag gekozen.


De gelukkig winnaars zijn: Alex Jacobs, Sebastiaan Verhees, Helen Verhoeven en Bas de Wit. Hun schilderijen zijn tot en met Amalia’s verjaardag 7 december te bewonderen in het GEM in Den Haag. De prijs voor Vrije Schilderskunst bestaat al sinds 1871. Willem III , destijds Koning stelde de prijs in. Emma, Wilhelmina , Juliana en Beatrix hebben de traditie voortgezet en zo bestaat tot op de dag van vandaag deze jaarlijkse prijsuitreiking nog steeds. Ook Koning Willem V zal hem vast en zeker voortzetten.


Fotoserie: KIIK HIER


Pieter bij galapremière ‘Sunset Boulevard’


K4_2 Prof. mr. Pieter van Vollenhoven was vanavond aanwezig bij de galapremière van ‘Sunset Boulevard’ in het Koninklijk theater Carrè in Amsterdam.
'Sunset Boulevard' is een musical van Andrew Lloyd Webber, die is gebaseerd op de gelijknamige film van Billy Wilder uit 1950. Antonie Kamerling speelt de mannelijke hoofdrol. Simone Kleinsma en Pia Douwes vertolken afwisselend de belangrijkste vrouwelijke rol.Het verhaal speelt zich af in het Hollywood van de jaren vijftig en draait om de uitgerangeerde actrice Norma Desmond.


(nog) geen foto’s


(Foto: Pieter op Koninginnedag 08, door Heleen Beens)


© Royalfanvivian

2 opmerkingen: