Royalfanvivian’s oktober brief | De Oranjes

zondag 5 oktober 2008

Royalfanvivian’s oktober brief

Zoo…het werd wel weer eens tijd de ouwe trouwe RoyalfanVivian-brief te schrijven.


Uren, dagen, weken, maanden , jaren vliegen voorbij..soms heb je zin de tijd even stil te zetten. Prinsjesdag was zo’n dag. Vroeger had ik het idee dat het uren duurde.., maar wat is het kort! Zelfs de troonrede lijkt korter te worden.. en staat de Koninklijke familie even op het balkon te zwaaien.., Vertrekken ze al weer naar binnen..
Kort maar krachtig was ook het startschot wat Koningin Beatrix gaf aan de Paleizenloop, 19 september. Een moment die gelukkig op foto is vastgelegd. De koningin met een pistool..
En zo waren er wel meer momenten in september die langer hadden mogen duren.


Maar laten we vooral vooruit kijken in de agenda..en dan zien we dat dat ook best spannend kan zijn…want: Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita verwachten deze maand hun 2e kindje! Emma is dan niet langer meer enigskind. Mijn glazen bol zegt: Een jongen met de naam: Christiaan Henri Emmanuel van Vollenhoven.


Verder op de agenda deze maand:

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden brengt, samen met de heer dr. R.H.A. Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en mevrouw J.M. van Bijsterveldt, staatssecretaris van OCW, op maandag 6 oktober een werkbezoek aan Middelburg en Vlissingen. Het werkbezoek staat in het teken van het provinciale aanvalsplan laaggeletterdheid.

Prinses Máxima opent maandag 6 oktober de tentoonstelling ‘Geld en je leven!’ in het bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank te Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin brengt dinsdag 7 oktober 2008 een streekbezoek aan de provincie Zeeland. Tijdens het bezoek staan de gebiedsgerichte aanpak en plattelandsproblematiek in West Zeeuws-Vlaanderen centraal


Hare Majesteit de Koningin opent op woensdag 8 oktober het nieuwe gebouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het Haagse stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg.


Hare Majesteit de Koningin reikt vrijdagmiddag 10 oktober in het GEM Museum voor Actuele Kunst in Den Haag de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2008 uit.


Prinses Laurentien houdt dinsdag 14 oktober een toespraak tijdens de start van de viering van het 100-jarig bestaan van het Haagse Christelijk Gymnasium Sorghvliet. De openingsbijeenkomst vindt plaats in de Kloosterkerk te Den Haag.


Hare Majesteit de Koningin woont zaterdag 18 oktober in de Kunsthal Rotterdam de opening bij van de overzichtstentoonstelling ‘Alberto Giacometti’. Deze tentoonstelling laat de ontwikkeling van Giacometti´s werk zien en past in de reeks waarmee de Kunsthal toonaangevende beeldhouwers uit de twintigste eeuw presenteert


Prinses Máxima bezoekt dinsdag 28 oktober de tentoonstelling ‘Macht en Mystiek. Egmond in de Middeleeuwen’ in het Stedelijk Museum Alkmaar.


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven is dinsdagavond 28 oktober aanwezig bij het Memorial Concert ‘On The Air 2008’ in het World Forum Theater in Den Haag.


Prinses Máxima opent 30 oktober de Fairtrade week in Hotel Theater Figi te Zeist.


Sta jij bij een van deze of andere activiteiten langs de kant?! Aarzel niet je foto’s op te sturen naar vivianvalke@hotmail.com
(Meer agendapunten in de agenda, zie menu rechts)


Dan wil ik het nog even hebben over de doop van de kleine Benjamin van Vollenhoven. Ik wordt werkelijk plat gemaild met vragen of ik hier al iets over weet…echter, een teleurstelling..ik weet over dit soort zaken net zo min als jullie. Vaak wordt een doop van een van Vollenhoventje ook nog eens pas achteraf bekend gemaakt – met een paar leuke vrijgegeven foto’s erbij, dus we zullen er heus niks van missen.
In de poll (rechts in het menu) kun je op de vraag: ‘Wanneer wordt Benjamin gedoopt?’ stemmen. Misschien lezen Prins Bernhard en Prinses Annette de uitslag ook wel, en vinden de datum met de meest aantal stemmen een mooie datum hun zoon te laten dopen..


Ik wens iedereen weer een Koninklijke maand toe! En hoop jullie weer dagelijks te voorzien van het laatste Oranje nieuws, afgewisseld met themadelen en verrassingen..


Koninklijke groet,

RoyalfanVivian


Benjamin

8 opmerkingen:

 1. Leuk vooruitzicht zeg! Ben erg benieuwd naar het tweede kindje van prinses Anita en prins pieter-Christiaan! Hoop op een zusje voor Emma! Een jongen is ook niet verkeerd! In de familie zijn de meisjes in de meerderheid.
  Hoop dat de kleine Benjamin snel gedoopt word. Mischien vandaag al wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is inderdaad in de maand September veel gebeurd en de tijd gaat ook super snel want het is u al october, straks gaan de familie's weer op wintersport, dit zal natuurlijk nog wel even duren maar wel een leuk vooruitzicht!Wat leuk gedaan met Benjamin ik hoop dat hij snel gedoopt word en hopelijk leuke foto's worden gemaakt, Ik ben erg benieuwd naar het tweede kindje van Prinses Anita en Prins Pieter-Christiaan. De Koningin gaat veel activiteiten doen deze maand las ik maar ik plaats meestal niet het nieuws van haar maar voor de mensen die het plaatsen is het wel heel leuk natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supernieuwsbrief weer!! Ik denk dat Emma er een zusje bij krijgt, ben heel benieuwd!! Ik gok op volgend weekend, denk dat Benjamin dan gedoopt wordt... Hij is dan volgens mij 7 maanden en dat lijkt me wel tijd worden... Vandaag zal wel niet aangezien zijn vader op het racecircuit was... Dat dacht ik tenminste... Wanneer zou Julia gedoopt worden en zouden we daar ook nog foto's van te zien krijgen?? Omdat Margarita een ander geloof heeft (dacht ik) wordt haar kindje misschien nog wel eerder gedoopt dan Benjamin!
  RHR deel 12 is online, doe je mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop echt dat Benjamin snel gedoopt wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben (ook) ontzettend benieuwd wanneer Benjamin gedoopt wordt! Ik hoop dat ze het vantevoren bekend maken, zodat er veel Royalfans foto's kunnen maken ... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Vivian,
  Waar blijven je beauty's van een foto's van Laurentien? :d

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaaa! Ik ben ook zo benieuwd, Vivian. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou...bij nader inzien zijn ze zo mooi niet hoor..

  BeantwoordenVerwijderen