Oranje nieuws - 30 oktober 2008 | De Oranjes

donderdag 30 oktober 2008

Oranje nieuws - 30 oktober 2008

Statig diner op Paleis Noordeinde
Menu blijft geheim..


Diner Woensdagavond hebben Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima in Paleis Noordeinde gedineerd, samen met de Raad van State.
Het diner wordt 2-jaarlijks aangeboden door Beatrix aan de Raad van State.
Wat er gegeten is , is niet bekend..
Wat is de Raad van State? Raadvanstate.nl geeft u antwoord:

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van het land. De Raad van State is een Hoog College van Staat. De Staten-Generaal, de Algemene Rekenkamer en de Nationale Ombudsman zijn dat bijvoorbeeld ook. Dit zijn bij de Grondwet geregelde instituten belast met een eigen taak, die zij onafhankelijk van de regering uitvoeren. De Raad van State bevindt zich in het centrum van Den Haag.


Máxima opent Fairtrade week in Zeist


Prinses Máxima opende vandaag de Fairtrade Week in Hotel Theater Figi in Zeist. De week is georganiseerd door stichting Max Havelaar, en vind plaats tot 9 november.
Wat is Fairtrade week? RVD geeft antwoord:
Het Fairtrade-systeem richt zich op kleine boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. In 22 andere landen is dit Nederlandse initiatief gevolgd, vaak onder de naam ‘Fairtrade’. In 2007 besteedden consumenten wereldwijd een bedrag van ruim 2,3 miljard euro aan Fairtrade-gecertificeerde producten. Hiervan hebben ruim 1,5 miljoen producenten en arbeiders in 58 ontwikkelingslanden voordeel.


Tijdens de Fairtrade Week werken stichting Max Havelaar en alle organisaties die eerlijke producten onder Fairtrade-voorwaarden inkopen, verkopen of stimuleren, met elkaar samen. Zo vinden in ruim drieduizend winkels acties plaats om meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan eerlijke producten en zo het belang van eerlijke producten te onderstrepen. Daarnaast wordt op 5 november de jaarlijkse Max Havelaar lecture gehouden in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Fotoserie: 21 foto’s: KLIK HIER


Poppenhuis ‘Het kleine Loo’ op tentoonstelling in Paleis het Loo
Prinsesjes 4 maanden zonder hun lievelingshuis


In Paleis het Loo is vanaf 2 november tot en met 22 februari 2009 de tentoonstelling: ‘Speelgoed op het Loo’ te bezichtigen. Op 1 november wordt de tentoonstelling geopend door Prins Maurits en Prins Bernhard en hun gezinnen.

Speelgoed van de jonge oranje prinsjes en prinsesjes vanaf de 19e eeuw is er te zien. Maar ook een poppenhuis ‘Het kleine Loo’ die Prinses Máxima vorig jaar november voor haar dochters cadeau kreeg. In het poppenhuis zijn de kamertjes zo ingericht naar enkele vertrekken van het echte Paleis het Loo. De prinsesjes kunnen zo spelenderwijs meer over de geschiedenis van hun familie te weten komen. Zo is er de eetkamer is kerstsfeer door Koningin Wilhelmina enz. Amalia en haar zusjes zullen voorlopig hun poppenhuis moeten missen, maar nu de Nederlandse bevolking hun poppenhuis kan gaan bezichtigen kunnen de prinsesjes extra trots zijn!

Foto's : Máxima met Amalia voor het poppenhuis (nov. 07) - Poppenhuis met beschrijving


Willem-Alexander spreekt op ‘Bouwhuisdebat’


Prins Willem-Alexander hield in het kader van het Programma Ruimte vanmiddag een toespraak op het ‘Bouwhuisdebat’over de toekomst van het Groene Hart, gelegen in de Randstad. Meer informatie over dit project: http://www.toekomstgroenehart.nl/ 


Gedeelte uit de toespraak van de prins: “De vraag is: hóe kunnen we op een verstandige manier een duurzaam water- en bodemsysteem maken? En hoe kunnen we tegelijkertijd het bijzondere landschap behouden en de landbouw en economie vitaal houden?


Eén ding is zeker: om deze vragen in samenhang te kunnen beantwoorden hebt u niet genoeg aan de traditionele manier van werken. Mevrouw Cramer wil daar misschien nog op ingaan. Hiervoor is creativiteit nodig, nieuwe en andere kennis, betrokkenheid van mensen die normaal buiten de ruimtelijke planprocessen staan. We noemen het gebiedsontwikkeling. Een manier van werken waarbij op het eerste gezicht strijdige belangen toch goed samengebracht kunnen worden. “


Lees de hele toespraak: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=27261 


Foto van Willem-Alexander tijdens zijn toespraak: http://gpdhome.typepad.com/photos/uncategorized/2008/10/30/alexander40gpd.jpg


Prins Willem-Alexander ging niet met lege handen naar huis. Hij kreeg voor zijn dochtertjes laarsjes cadeau, zie foto: KLIK HIER


Margriet en Pieter bij gehandicaptensport gala


Margrietpiet Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren vanavond in Amsterdam om daar in het Olympisch Stadion het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport bij te wonen.
De opbrengst van het gala is tevens bestemd voor de gehandicaptensport in Nederland. Op het gala waren Paralympische topsporters aanwezig, voorstellingen van verschillende sporten te zien, culinaire prestaties en een veiling van verschillende kavels op het gebied van sport. Margriet bezocht eerder dit jaar de Paralympische Spelen in China, en Pieter van Vollenhoven is beschermheer van Fonds Gehandicaptensport.


(Foto: RVD)


© Royalfanvivian

11 opmerkingen:

 1. Ben erg benieuwd wat de pot schafte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd of er foto's zijn gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je toch een mooie website Vivian! Mooie logjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuke foto van Maxima en Amalia!!
  Heel leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto van Amalia en haar mama, hoe je die toch weer op het spoor bent gekomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie log!
  En wat een leuke foto van Máxima met Amalia voor het poppenhuis; nog niet eerder gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. erg leuke foto's van moeder en dochter.maxima zag er leuk uit in zeist met laarzen had ze aan.dat zien we niet vaak maar staat erg goed!ben benieuwd naar de opening van het speelgoed op het loo tentoonstelling morgen.
  TOP log!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een super foto maxima en amalia!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke foto van Amalia! Mag ik de foto voor mijn site gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hee!
  wat een leuke foto van prinses amalia met mama maxima! zou ik die foto ook mogen hebben??? ik hoop het mijn mail is annemariesoeteman@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen