Oranje nieuws - 14 & 15 oktober 2008 | De Oranjes

woensdag 15 oktober 2008

Oranje nieuws - 14 & 15 oktober 2008

Willem-Alexander wast z’n handen ver van huis
Prins aanwezig bij Global Handwashing Day in Zuid Afrika


Wahandenwassen_2  Prins Willem-Alexander heeft vandaag z’n handen gewassen in Zuid-Afrika. Reden dat hij dat niet gewoon even op de Eikenhorst deed was omdat hij bij de viering aanwezig was van Global Handwashing Day.
Dat is een dag waarop mensen erop bewust te maken dat ze hun handen met water en zeep moeten wassen, na een toiletbezoek of voor het bereiden van eten. Nu sterven elk jaar meer dan 3,5 miljoen kinderen grotendeels doordat ze niet de gewoonte hebben hun handen te wassen. De viering werd gehouden in het kader van het Internationale Jaar van Sanitatie.(Foto: RVD)Laurentien blikt terug op haar 1 april grap


Prinses Laurentien hield dinsdag, 14 oktober een toespraak tijdens de start van de viering van het 100-jarig bestaan van het in Den Haag gevestigde Christelijk Gymnasium Sorghvliet.
De toespraak vond echter plaats in de Kloosterkerk. Waar Laurentien ook het 1e exemplaar van het jubileumboek in ontvangst nam.


Tijdens haar toespraak zei ze o.a. het volgende:
"25 jaar geleden sprak ik deze school ook toe. Het was 1 april. Via de intercom in de rector’s kamer heb ik, trillend van de zenuwen omdat het natuurlijk niet helemaal de bedoeling was dat ik daar stond, mijn mede-scholieren opgeroepen om in de kleine pauze de school zo snel mogelijk te verlaten. Er zou een spoedvergadering plaatsvinden tussen de leraren en het leerlingenbestuur – waar ik ook deel van uitmaakte. Tot mijn grote verbazing verliet iedereen inderdaad om 10 over 10 het gebouw... het resultaat van deze geslaagde 1 april grap: een hele dag buitenspelen, ouders met gemengde gevoelens en voor mij twee weken straf na school. Ik hoop dat mij dit vandaag bespaard blijft, én dat u na mijn verhaal deze mooie kerk niet metéén verlaat..."


Om de hele toespraak te lezen: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=26576
Fotoserie: 11 foto's


img137/8283/laurentiendenhaagcv1.jpg


(Screenshots)‘De toets van de koper-poehoets’

Zangtalent Beatrix, Claus, Margriet en Pieter uit de archieven gehaald


Ter gelegenheid van het koperen huwelijk van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven in 1980 had het paar samen met Koningin Beatrix en Prins Claus destijds verzonnen hun eigen ‘Loo-show’ op een bandje op te nemen en aan de gasten die op het koperen huwelijksfeestje kwamen uit te delen. Toch is het fragment destijds uitgezonden op de radio, een luisteraar heeft het opgenomen en pas geleden naar de VPRO gestuurd, waardoor wij nu ook kunnen luisteren naar het nummer..
Luister: HIER


© Royalfanvivian

12 opmerkingen:

 1. Ook ik kom zeker nog terug. Prachtige site heb je hoor. Gr. Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het niet vinden,zeker uit de lucht gehaald. Jammer had het graag willen horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke foto's!
  wat grappig van die 1 april grap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat géweldig om ze zo terug te horen. Margriet kan het nog aardig! Heel erg leuk. Ook heeft Laurentien een leuke toespraak gedaan, ze kan haar verhaal altijd zo goed overbrengen naar de mensen, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie foto's, Prinses Laurentien zag er mooi uit, leuk liedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha wat een ondeugd is Prinses Laurentien. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat ze die 1 april grap in haar toespraak verwerkt en dat het liedje opgenomen is en dat het dus voor iedereen te horen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, die 1 april grap van Laurentien ;) Mooie foto's trouwens! Enne, dat fragment is ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een geweldige mooie opname was dat; ik kende deze nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zag je reactie bij kroonroyalmary, ik ben idd heel blij dat ik m'n weblog weer heb!

  BeantwoordenVerwijderen