Oranje nieuws - 28 oktober 2008 | De Oranjes

dinsdag 28 oktober 2008

Oranje nieuws - 28 oktober 2008

Máxima en ‘gezelschap’ bezoeken middeleeuwse tentoonstelling in Alkmaar
Halloween-spinnen dol op de prinses!


Dat prinses Máxima zin heeft in Halloween a.s. vrijdag, liet ze vanmiddag merken, toen ze in Alkmaar de tentoonstelling ‘Macht en Mystiek. Egmond in de Middeleeuwen’ bezocht. 2 grote zilveren spinnen sierden haar glimmende zilveren jasje.


De tentoonstelling is onderdeel van de landelijke campagne ‘Verleden van Nederland.’ Met als doel de historische kennis van de Nederlanders te vergroten. Op de tentoonstelling zijn schilderijen, tekeningen, prenten, archeologische vondsten, handschriften en abdijschatten te zien.
Máxima presenteerde voor kinderen het rad van fortuin, bekeek een –van karton gebouwde- om uit te vouwen kasteel, en kreeg een rondleiding langs schilderijen uit de Middeleeuwen.


img362/5292/maximaalkmaarspinnenvy5.jpg
(Screenshots)


Fotoserie van 8 foto’s:KLIK
Fotoserie van 20 foto’s:KLIK


Pieter bij Memorial Concert te Den Haag
eerbetoon aan omgekomen piloten en bemanningsleden in de oorlog


100_1024 Prof.mr. Pieter van Vollenhoven was vanavond aanwezig bij het Memorial Concert ‘On The Air 2008’ in het World Forum te Den Haag.
Het concert werd uitgevoerd door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en is georganiseerd door het Comité Last Post Nederland 1940-1945 ,het Veteraneninstituut en Checkpoint Magazine. Het concert werd gegeven als eerbetoon aan de piloten en bemanningsleden die tijdens de luchtoorlog boven Nederland en voormalig Nederlands-Indië om het leven zijn gekomen.


(Archieffoto Pieter, ©  Jordi Besemer)


Koningin bij info over agressie in Zeist
Veiligheid voor werknemers moet aangepakt worden


Vanmiddag bracht Koningin Beatrix een bezoek aan de Regionale Sociale dienst in Zeist. Het werkbezoek had als doel meer te weten te komen over de veiligheid van werknemers met een publieke taak.
De koningin praatte met werknemers die bij uitoefening van hun taak te maken hebben gekregen met agressie en geweld. In een daaropvolgende rondleiding kreeg Beatrix uitgelegd over de aanpassingen en de aanpak van de veiligheid na bijvoorbeeld een steekpartij.


(Tekst: © Royalfanvivian)

6 opmerkingen:

 1. Door een storing bij web-log.nl kan ik momenteel mijn site niet bijwerken. (kan niet in m'n beheer komen.)
  Hopelijk is dit later vandaag opgelost, zodat de site weer actueel is..
  Met vriendelijke groet,
  Royalfanvivian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto s Maxima zag er opvallend uit! Met de spinnen op haar shirt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooo..de storing is verholpen, en de log ingevuld met het nieuws van gisteren!

  BeantwoordenVerwijderen