Oranje nieuws - 2 & 3 oktober 2008 | De Oranjes

vrijdag 3 oktober 2008

Oranje nieuws - 2 & 3 oktober 2008

Beatrix en JantjeTrixmicrofoon
Koningin Beatrix en Jantje Beton.. je kunt haast wel stellen dat ze onafscheidelijk zijn. Sinds de oprichting van het Jantje Beton Fonds in 1968 heeft Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton.
Bekend is dat ze graag aan beeldhouwen doet, en het beeldje van Jantje met het vuistje omhoog is dan ook door haar gemaakt. In 1979 heeft ze zelfs als journalist bijgedragen in het kader van: ‘Internationaal jaar van het kind’ Ze maakte samen met een microfoon en een cameraman een reportage over kinderen en jeugdwelzijnproblemen. Dit was zo’n succes dat er een boek en een film over verschenen zijn.
Vandaag- 3 oktober woonde ze de jubileumbijeenkomst bij van het fonds Jantje Beton. Als beschermvrouwe en zeer betrokken persoon bij deze organistatie nam ze het 1e jubileumboek: ‘Tijd voor spelen, Jantje Beton gaat door’ in ontvangst.


De jubileumbijeenkomst werd gehouden in Madurodam, de plek waar sinds 1973 Beatrix’s Jantje Beton staat.
Fotoserie: KLIK HIER
Jantjebetonbeatrix


Pieter opent bezoekerscentrum Natuurmonumenten


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven heeft vandaag – 3 oktober – het 7e bezoekerscentrum van Natuurmomenten geopend.
In het gebouw is een expositie te zien die de naam: ‘Ontdek de geheimen van de Nieuwkoopse Plassen’draagt. Er is te zien wat er in de Nieuwkoopse plassen leeft. Ook is er een winkel waar boeken, kaarten en andere leuke dingen te koop zijn. Verder is er een restaurant: ‘Tijsterman’ die natuurliefhebbers een hapje en een drankje biedt. Pieter van Vollenhoven had meer interesse in een stel klompen, waar hij op briljante wijze op stond..
Foto: koninklijkhuis.nl- fotoMáxima houdt speech in Polen


Prinses Máxima was gisteren- 2oktober in Polen om daar toezichthouders en wetgevers toe te spreken over obstakels voor het toegankelijk maken van financiële diensten aan lage inkomensgroepen van het MKB.
Ze sprak met vertegenwoordigers uit: Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Rusland, Tadjikistan, Oekraïne, Oezbekistan en Mongolië.
In haar gesprekken stond ze stil bij belangrijke doelstellingen als: Spaargedrag, kredietsystemen, en het beschermen van consumenten tegen financiële risico’s.
Volgende week is Máxima in Paraguay om hier over door te praten, als lid van de VN-Adviseursgroep


Het mooie gouden pakje wat ze droeg, is na 6 jaar weer uit de kast gehaald. Eerder droeg zij dit op 20 maart 2002, bij de viering van 400 jaar VOC.


Foto: Koninklijkhuis.nl-foto
Lees hier de speech: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=26490 


Willem-Alexander reikt wetenschap en kunst prijs uit, en spreekt toe


Prins Willem-Alexander reikte gisteren – 2 oktober 6 grote prijzen uit op het gebied van wetenschap en kunst. Dat gebeurde in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daar werd een speciale ‘zitting’ gehouden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
Naast de prijsuitreiking hield de prins een toespraak , om ‘m te lezen: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=26499 


Fotoserie: PPE
Fotoserie: ANP


Willem-Alexander opent sportzaal van Hendrik


Donderdagochtend opende Willem-Alexander de nieuwe sportzaal in Hendrik-ido-Ambacht. Behalve ‘ambachten’ kunnen de inwoners nu dus ook gaan sporten. De sporthal is verdiept aangelegd en ligt dus grotendeels onder de grond wat het extra spannend maakt.


Video: http://www.ad.nl/binnenland/2663375/Willem_Alexander_opent_nieuwe_sporthal.html
Fotoserie: PPE


Lexanderhendrikidoambacht
(Screenshots)


Pieter’s hobby ook bekend bij Blauw Bloed


Dat Pieter van Vollenhoven graag fotografeert weten we al, hij liet vorig jaar een kalender maken met zijn mooiste foto’s die hij allemaal zelf met heel veel passie en geduld gemaakt heeft.
A.s. zaterdag kunnen we gaan kijken in Blauw Bloed naar een reportage over zijn hobby, de fotografie. Presentator Jeroen Snel heeft contact gezocht met Pieter en hem gevraagd hier aan mee te werken, waar Pieter wel zin in had.


Citaat van Pieter: : “Je kunt mensen met een foto nooit laten zien wat het oog in het echt signaleert. Je ziet dingen in de natuur die je anders nooit ziet. Als je dat weet vast te leggen hoor je sommige mensen later zeggen ‘wat bijzonder, ik wist niet dat dat in Nederland was’, nou dan is dat absoluut een feest”


Blauw Bloed zaterdag om 19.35 uur, op Nederland 2 , aanrader om te kijken!


Alvast een ‘actievolle’ screenshot:
Pieterrr


© Royalfanvivian

4 opmerkingen:

 1. Hej..!
  Leuke site zeg..!
  Vivian, zou je op mij willen stemmen, op www.rianna.web-log.nl?
  En zou je alsjeblieft mee willendoen met mijn RoyalQuiz5??
  Ik heb nog maar 1 deelnemer:S::SS!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. k ben super benieuwd naar de uitzending van blauw bloed!

  BeantwoordenVerwijderen