Oranje nieuws - 1 oktober 2008 | De Oranjes

donderdag 2 oktober 2008

Oranje nieuws - 1 oktober 2008

Máxima bij bijeenkomst ‘The Future of Development Finance’


Maximaaaaa Prinses Máxima was vandaag aanwezig bij het symposium ‘The Future of Development Finance’ wat in Den Haag werd georganiseerd. Het was een bijeenkomst wat ging over de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden.
Máxima’s aanwezigheid had te maken met haar lidmaatschap in de Raad voor Microfinanciering.


Foto’s zijn er (nog) niet van verschenen.Marilène bij kindermiddag in Rijksmuseum


Prinses Marilène – als medewerker van de Vrienden van het Rijksmuseum- was vandaag bij een expositie voor kinderen ‘Penselen in het Rijksmuseum’. Deze expositie staat in het teken van de Gouden Penseel, dat is de jaarlijkse prijs voor beste kinderboekillustrator.
Kinderen waren uitgenodigd hun eigen kunstwerkje te maken. Waarbij ook een meisje – Yael- die door verschillende media aan werd gezien voor Anna van Vollenhoven (en dus geregeld op de foto is gezet)

Na afloop van de middag kregen de kinderen nog een plastic tas van de prinses met allerlei spulletjes die met het Rijksmuseum te maken hebben.


Fotoserie: PPE-14 foto's
Foto van het meisje die voor Anna werd aangezien: GPDfoto


Koningin opent tentoonstelling 125 grote liefdes


Een kunstzinnige middag vandaag, want ook Koningin Beatrix was in een museum te vinden. Niet bij de kindermiddag in het Rijksmuseum, daar is ze een beetje te oud voor, maar in het Van Goghmuseum in Amsterdam. Daar opende zij met haar aanwezigheid de tentoonstelling ‘125 grote liefdes’
De tentoonstelling is gemaakt t.g.v. het 125 jarig bestaan van de Vereniging Rembrandt.


Op deze fotolink is te zien hoe Beatrix naar het schilderij “Le modele Rouge 3” kijkt. Een schilderij uit 1937, geschilderd toen onze Koningin nog in de buik van Prinses Juliana zat. Destentor.nl foto
Fotoserie: PPE 12 foto's


© Royalfanvivian

4 opmerkingen:

 1. Grappig dat ze haar voor Anna aanzagen, ik vind haar er niets van weghebben...
  Leuke logs heb je verder nog geplaatst, kost een beetje veel tijd om op iedere log appart te reageren, de overzichten met wat je allemaal hebt verzameld deze maanden vind ik altijd erg leuk, kan ik kijken of ik zelf nog wat mis ;)
  Bedankt voor de tip op mijn site, ik dacht echt dat Juliana Prinses was, volgende keer zal ik er op letten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rika van Nellestijn13 juli 2009 om 21:02

  De foto van prinses Maxima en prinses Amalia die u op uw website geplaatst heeft, is een prive-foto. Hij mag alleen met toestemming van de uitgever van het boek Het Kleine Loo en prinses Maxima geplaatst worden. Ook de foto van het poppenhuis en de indeling van het poppenhuis kunt u niet zomaar plaatsen zonder toestemming van de uitgever. Ik wil u dan ook verzoeken de foto's van uw website te verwijderen.
  Met vriendelijke groet,
  Rika van Nellestijn
  hoofdredacteur Dolls House Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geachte mevrouw,
  Ik zal de foto's verwijderen.
  Met vriendelijke groet,
  Vivian

  BeantwoordenVerwijderen