Staatsbezoek Ghana aan Nederland – dag 1 | De Oranjes

dinsdag 21 oktober 2008

Staatsbezoek Ghana aan Nederland – dag 1

Staatsbezoekghana


Vanochtend om 11 uur landden President John Agyekum Kufuor en zijn vrouw Theresa Kufuor op Rotterdam Airport.
Ze kwamen vanuit het buitenland dus werden toepasselijk verwelkomd door Minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen.Het was voor het eerst in 300 jaar contact tussen Ghana en Nederland dat er een Staatsbezoek zal worden afgelegd.
Zes jaar geleden ging de eerste buitenlandse reis van de net getrouwde prins Willem-Alexander en prinses Máxima ook naar het West-Afrikaanse Ghana. Aanleiding was toen de herdenking van het driehonderdjarig bestaan van de betrekkingen met Nederland.


Aan de voorzijde van Paleis Noordeinde ontmoette vervolgens de President van Ghana en Koningin Beatrix elkaar. Traditiegetrouw bij een Staatsbezoek volgde een ceremoniële verwelkoming.
Daarna had de President een ontmoeting met premier Balkenende en aansluitend een lunch met de regering en de Koningin in de Trêveszaal.
Foto’s: ANP serie
Foto’s: PPE serie


‘S middags sprak de President met voorzitters van de eerste en tweede kamer. Na een paar uur rust vond vanavond het Staatsbanket plaats waarbij ook officiële foto’s gemaakt zijn. Op de foto ontbreken Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en Prinses Margriet. Margriet is in Zuid-Afrika , zie log: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2008/10/margriet-voor-r.html Maar de reden van afwezigheid van het Prinselijk paar is niet bekend.
Toespraak Koningin Beatrix: Klik hier
Foto's: PPE serie


img393/379/screenshotsghanajo6.jpg
Screenshots

(Tekst: © Royalfanvivian) 

5 opmerkingen: