Oranje nieuws - 7 oktober 2008 | De Oranjes

dinsdag 7 oktober 2008

Oranje nieuws - 7 oktober 2008

Koningin Beatrix op streekbezoek in Zeeuws-Vlaanderen


Zeeland valt ineens toch wel in de smaak bij de Oranjes. Zo zijn ze er nooit..en zo zijn ze er een hele dag.. Was gisteren Prinses Laurentien nog een hele middag op werkbezoek in Zeeland, vandaag was het de beurt aan Koningin Beatrix. (Helaas voor royalfanvivian was de Koningin ‘helemaal’ in Zeeuws-Vlaanderen dus was ik er niet bij)


Het bezoek begon om 10.30 in Breskens. De koningin werd ontvangen op de Keerdam. Vervolgens maakte ze een wandeling over de haven waar ze geïnformeerd werd over de eventuele veranderingen in Breskens, na de opening van de Westerscheldetunnel in 2003.


Nadat dat duidelijk voor haar was, vertrok de Koningin en haar gezelschap met een bus naar Groede. In de bus zelf kreeg de Koningin een verhaal te horen over ‘Natuur Vitaal’ In Groede aangekomen werd gewandeld. Door o.a. een historisch museumstraatje en over de markt.


Daarna werd weer een busrit gemaakt, naar Cadzand-Bad. Dit keer kreeg Koningin Beatrix in de bus een toelichting te horen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid op en rond de Westerschelde in relatie tot natuur en milieu. De bus stopte voor Hotel Noordzee in Cadzand-Bad, en al was de Koningin misschien toe aan een middagdutje, verwacht werd er van haar dat ze wéér een wandeling maakte. Dit keer over een dijk. Tijdens die wandeling werd ze geïnformeerd over de toekomstplannen van deze kern.


Opnieuw vertrok de Koningin in de bus. De laatste stop zou gemaakt worden in Sluis. In de burgermeesterskamer sprak ze met betrokkenen over de voor en nadelen van deze gemeente die gelegen is aan de Belgische grens.


Het streekbezoek eindigde rond 17.00 uur.
Tot slot wil ik afsluiten met een advies aan de Koningin , door over niet al te lange tijd nog eens terug te komen maar dan wat eilandjes hoger..Noord-Beveland is ook mooi hoor..


Fotoserie: KLIK HIER


Willem-Alexander: “Ik kon mijn vader bijna zien staan, uitkijkend over het water”


Kroonprins Willem-Alexander was vandaag in het Duitse plaatsje Hitzacker, de geboorteplaats van zijn vader Claus. Hij hield daar een toespraak bij het seminar Hitzacker ‘hoogwaterbeveiliging tussen 2 rivieren’. Het seminar vond plaats vanwege de voltooiing in het najaar van een hoogwater beveiligingsbouwwerk, en omdat Hitzacker dit jaar zijn 750 jarig bestaan viert.


Mooie woorden sprak hij in een deel van zijn toespraak:


„Mijn vader heeft mij vaak verteld over de rust en de vriendelijkheid van de Elbe Auen. Hij kon bijna dromerig uitweiden over de schoonheid van de rivier in de ochtendnevel en het beeld van de ganzen in de uiterwaarden. Hitzacker en de Elbe lagen hem in het hart gesloten”, „En die liefde heeft hij op zijn kinderen overgedragen.


Toen ik hier vanochtend aankwam en de rivier zag stromen, schoten zijn verhalen over de Elbe mij weer door het hoofd. Ik kon mijn vader bijna zien staan, uitkijkend over het water. Het is voor mij dan ook heel bijzonder om hier weer terug te zijn. Terug te zijn in zijn geboortestad, in de omgeving die zo veel voor hem betekende.”


Klik op de volgende link om de gehele toespraak te lezen: http://www.princeoforange.info/content.jsp?objectid=26521 


Fotolinks: FOTO 1 FOTO 2 FOTO 3 FOTO 4


(Tekst: ©Vivian Valke © Royalfanvivian)1 opmerking:

  1. Toch wel helemaal super dat de koningin in west-zeeuws vlaanderen is geweest. Zoals ze zelf al zij was dat erg lang geleden.Het lijkt toch al wel dat dit stukje nederland er voor den haag niet toe doet, dus extra belangrijk dat de koningin laat zien dat we er wel bij horen.

    BeantwoordenVerwijderen