Koning Willem-Alexander wordt Boeing 737-piloot | De Oranjes

woensdag 18 mei 2016

Koning Willem-Alexander wordt Boeing 737-piloot

Volgend jaar laat Koning Willem-Alexander zich omscholen tot Boeing 737-piloot. Hij heeft natuurlijk al jaren een brevet voor de Fokker 70, maar omdat vanaf 2018 alle Fokker 70-toestellen (waaronder het regeringsvliegtuig PH-KBX) vervangen gaan worden door andere toestellen, is het wel zo handig dat de Koning het toekomstige regeringsvliegtuig ook kan en mag besturen. 



KLM heeft ruim twee jaar geleden al besloten dat de Fokker 70-toestellen die als Cityhoppers worden ingezet uiterlijk in 2018 zijn vervangen door Embraer-toestellen.  Willem-Alexander is nu 'gastvlieger' bij KLM Cityhopper. Voor zijn brevet moet hij genoeg vlieguren maken. Dat kan in het regeringsvliegtuig, de Fokker 70 PH-KBX, of in gewone Cityhoppers. Na de omscholing wil hij bij de KLM blijven vliegen. Aangezien hij zich laat omscholen tot Boeing 737-piloot, is de kans groot dat het nieuwe regeringstoestel ook een Boeing wordt. De naam laat zich ook raden. De letters KBX staan voor 'Koningin Beatrix'. Het nieuwe vliegtuig gaat dus mogelijk PH-KWA heten.

Waar de Koning volgend jaar de omscholing gaat doen en hoe lang die opleiding precies duurt, kon de RVD nog niet zeggen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten