Willem Jan van Vollenhoven gedoopt | De Oranjes

zondag 9 november 2014

Willem Jan van Vollenhoven gedoopt

Willem Jan van Vollenhoven, de zoon van Prins Floris en Prinses Aimée, is vandaag gedoopt in de kapel van Paleis het Loo door Ds. van der Boon. 

Prins Floris en Prinses Aimée met hun kinderen.
Foto: © Lichelle Roozeboom, kleineroyals.wordpress.com 
Het elfde kleinkind van Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, die al ruim een jaar oud is, is ‘verlaat’ gedoopt. Traditioneel werden eerdere van Vollenhoven baby’s een paar maanden na hun geboorte gedoopt, maar door de gezondheidstoestand van Prins Bernhard hebben Prins Floris en Prinses Aimée de vrolijke bijeenkomst uitgesteld. Vandaag werd hij dus alsnog gedoopt in het bijzijn van veel familieleden. Onder hen uiteraard ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met hun dochters in de ‘Nanos jasjes’. Verder waren Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prinses Beatrix, Prinses Laurentien, Gravin Eloise, Graaf Claus, Gravin Leonore, Prins Maurits, Prinses Marilène, Anna, Lucas, Felicia, Prins Bernhard, Prinses Annette, Isabella, Samuel, Benjamin, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Emma, Pieter, Prinses Margarita, Tjalling ten Cate, Julia en Paola aanwezig.

Op een foto van de plechtigheid is te zien dat Willem Jan niet meer in de doopjurk paste, wat natuurlijk ook niet gek is. (Bekijk hier een fotoserie van in het paleis) Peetouders van de jongste van Vollenhoven zijn: Prins Pieter-Christiaan, Prins Alexander von Isenburg, Floris Leeuwens en Cooske Alberda van Ekenstein-Ten Cate.

Foto's: © Lichelle Roozeboom, kleineroyals.wordpress.com 

8 opmerkingen:

 1. Fijn voor Willem Jan dat hij nu eindelijk gedoopt is, volgens een oude zegswijze is hij nu geen Heidentje meer, nu hij gedoopt is. Mooi foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ach, ze zien er weer mooi uit. Jammer dat de meiden van Maxima en Willem Alexander weer dezelfde jas hebben. Dat is zoeken smorgens. ;-) en iets met het haar had ook leuk geweest, maar dat hebben ze dan van niemand vreemd. Ik moest wel even zoeken waarom er zo laat pas gedoopt werd. Maar gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezondheid Prins Bernhard inderdaad. Staat ook in de tekst.

   Verwijderen
 3. Wat ontzettend leuk om al de kleine Oranjes weer eens te zien, een groot aantal is niet meer zo klein inmiddels. Wat een mooie foto's. Dat verschil in kleding: Magali en Eliane in dunne zomerjurkjes (brrr) en dan de prinsesjes in dikke warme jassen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elke keer als ik op jou blog kom, kan ik me nog steeds niet helemaal voorstellen dat ik deze prachtige foto's zelf heb gemaakt!!!! Zoveel royals op zo'n kleine afstand van je vandaan, slechts enkele meters! Het was fantastisch! En dan de prinsesjes erbij super! En Pieter, Julia en Paola! En al die andere kinderen! Had ze nog nooit in het echt gezien! Super! Zit nog steeds op een Oranje wolk! Blijf genieten, telkens als ik de foto's weer zie!

  BeantwoordenVerwijderen