Koninklijk paar luncht met ‘uitblinkers’ | De Oranjes

dinsdag 11 november 2014

Koninklijk paar luncht met ‘uitblinkers’

Het Koninklijk paar heeft vandaag weer Nederlanders ontvangen voor een lunch. 

Het is (nog) niet bekend om welke 26 mensen (normaal 27) het dit keer ging, maar door hun prestatie op het gebied van kunst en cultuur, media en journalistiek, sport, literatuur, wetenschap en bedrijfsleven mogen ze zich allemaal ‘uitblinker’ noemen en hebben ze dus een Koninklijke lunch verdiend. Zoals altijd werd er in Paleis Noordeinde gegeten. Voor natafelen was wat Koning Willem-Alexander betreft niet heel veel tijd. Hij geeft vanmiddag het startsein voor de nieuwe campagne ‘Maatjes Gezocht’.

Koning Willem-Alexander geeft startsein ‘Maatjes gezocht’

Zoals gezegd gaf Koning Willem-Alexander vanmiddag in museum het Catharijneconvent het startschot voor de nieuwe Oranjefonds campagne ‘Maatjes gezocht’.

Maatjes zijn vrijwilligers die iemand gedurende langere tijd een steuntje in de rug bieden. Dat kan zijn om diegene te helpen bij het leren van nieuwe vaardigheden, het opdoen van nieuwe kennis of door het bieden van sociaal contact. Zo zijn er taalmaatjes, mentoren die jongeren ondersteunen bij hun schoolwerk, maatjes voor mensen met een psychiatrische achtergrond en maatjes om mensen na detentie te helpen een nieuw (vrienden)netwerk op te bouwen. Nadat de Koning het officiële startsein voor de campagne gaf bezocht hij aansluitend in het museum de tentoonstelling "Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen heen". Behalve schilderijen waarop ‘vriendschappen’ staan uitgebeeld, zijn ook de verhalen van de maatjeskoppels uit de campagne van het Oranje Fonds in de tentoonstelling opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten