Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix bij paleissymposium ‘Über die Zeit’ | De Oranjes

vrijdag 14 november 2014

Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix bij paleissymposium ‘Über die Zeit’

Het was echt de week van het Koninklijk Paleis in Amsterdam, want vandaag vond er het paleissymposium ‘Über die Zeit’ plaats. Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix waren aanwezig. 

Koning Willem-Alexander was gastheer van het symposium dat ging over hoe we in de huidige maatschappij verstandig omgaan met tijd. Deze vraag is actueel, omdat in de moderne wereld van techniek en communicatie de dagelijkse tijdsbeleving fundamenteel is veranderd, aldus professor Safranski. Aansluitend op de lezing was er een vraaggesprek met beide sprekers en de circa honderd aanwezige gasten.

Koningin Máxima gaat naar China voor de VN

Foto: © Rineke Dijkstra/RVD
Koningin Máxima is van 24 t/m 28 november in China als vertegenwoordiger van de VN-secretaris generaal Ban Ki-moon. 

Ze heeft dan waarschijnlijk voor de tweede keer dit jaar een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping die eerder dit jaar nog op staatsbezoek was in Nederland. Verder zal ze onder andere met Chinese internetbedrijven spreken om te zien op welke manier deze bedrijven kunnen bijdragen aan de Bank of China, vertegenwoordigers van de CBRC en van financiële instellingen. Ook houdt ze een toespraak voor studenten van de National School of Development van de Universiteit van Beijing, en bezoekt ze financieringsprojecten voor boeren en kleine ondernemers in de omgeving van de hoofdstad.


Kort nieuws:
 - Koning Willem-Alexander heeft vandaag in Paleis Noordeinde de ambassadeurs mevrouw ir. M.C.T. Derckx (Manilla, Filippijnen) en mevrouw mr. D. van de Weerd (Tirana, Albanië) beëdigd.

5 opmerkingen:

  1. Zijn er geen foto's van de aanwezigheid van de koningin en de prinses bij het paleissymposium?!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de koningin was er niet bij, maar er is bij frank buis op youtube een video waar de koning en Beatrix bij paleis aankomen... foto's heb ik ook niet gezien...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi filmpje van de aankomst; bedankt dat je deze er hebt opgezet.

    BeantwoordenVerwijderen