Leden Koninklijke familie bij Nationale Herdenking MH17 | De Oranjes

maandag 10 november 2014

Leden Koninklijke familie bij Nationale Herdenking MH17

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven woonden vandaag de Nationale Herdenking bij voor de slachtoffers van de vliegramp van MH17. 


De herdenkingsceremonie vond plaats in de RAI in Amsterdam, in aanwezigheid van zo’n 1.600 nabestaanden. Voordat ze de zaal betraden stak het Koninklijk gezelschap een bloem in een wand waarop de namen van de slachtoffers stonden geprojecteerd. In de zaal namen ze plaats op een rij tussen de nabestaanden, uitkijkend op 298 kaarsen. Precies het aantal mensen dat op 17 juli tijdens de reis richting Kuala Lumpur boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten.


De emotionele ceremonie bestond uit speeches, bijdragen van nabestaanden, optredens van bekende zangers/zangeressen, een minuut stilte, het Wilhelmus en het voorlezen van alle namen van de slachtoffers. Te zien was dat ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het niet droog hielden bij het aanhoren van de persoonlijke verhalen. Aan het einde van de ceremonie werd op een wand in de ceremoniezaal een collage getoond van foto’s van de slachtoffers. Ondertussen zong Glennis Grace het toepasselijke ‘I was here’ van Beyonce. Na de officiële ceremonie bleef het Koninklijk gezelschap nog lang praten met de vele nabestaanden van deze afschuwelijke ramp.


Via het Facebookaccount van het Koninklijk Huis liet de Koning later vanmiddag weten: “Met grote ontroering luisterden we tijdens de zeer emotionele herdenkingsbijeenkomst naar de nabestaanden van de slachtoffers van MH17. Veel dank aan de familie, vrienden en alle betrokkenen die hen helpen het onpeilbare verlies te verwerken.”

1 opmerking:

  1. Het was een mooie, respectvolle herinneringsceremonie in de RAI en erg ontroerend. Dit zullen we en mogen we nooit VERGETEN. Heel veeeeeel sterkte voor de nabestaande vanuit Rosmalen, die ook enkele geliefde heeft verloren

    BeantwoordenVerwijderen