Koningin Máxima ontvangt directeur-generaal van WTO | De Oranjes

dinsdag 9 september 2014

Koningin Máxima ontvangt directeur-generaal van WTO

Koningin Máxima heeft maandag Roberto Azevedo, directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), ontvangen. 

De ontvangst vond plaats op Villa Eikenhorst, nadat Azevedo eerder op de dag al op bezoek was gegaan bij premier Rutte en minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling had de Koningin uiteraard genoeg gespreksstof om met de man over te praten.

Prinses Laurentien opent Taalhuis in Den Haag

In de Bibliotheek aan het Spui in Den Haag heeft Prinses Laurentien maandag, op Wereldalfabetiseringsdag, het Taalhuis geopend.

De outfit van de prinses, inclusief de ketting en oorbellen matchte goed bij het decor (logo van Week van de Alfabetisering en de groene ballonnen). Samen met wethouder Joris Wijsmuller van Stadsontwikkeling, Wonen Duurzaamheid en Cultuur, wethouder Ingrid van Engelshoven, van Onderwijs en Dienstverlening, en twee taalambassadeurs gaf Prinses Laurentien op het podium een letterlijk startschot van het Taalhuis én de Wereldalfabetiseringsdag. Het Taalhuis organiseert cursussen voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren lezen, schrijven en spreken. Bij de opening was ook schrijver Paul van Loon aanwezig. De prinses gaf hem een hartelijke omhelzing. De twee kennen elkaar inmiddels goed, en op 5 oktober zullen ze het boek ‘De Sprookjessprokkelaar’ presenteren wat ze samen hebben geschreven.

Foto's: ©  royalduo 

Koninklijk paar ontvangt president van Myanmar

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vandaag afzonderlijk van elkaar de president van Myanmar ontvangen. 

President Thein Sein is samen met een meegereisde delegatie twee dagen in Nederland. Vandaag stonden voor hem twee Koninklijke audiënties en een bezoek aan minister-president Rutte op het programma. In haar hoedanigheid van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling, ontving Koningin Máxima de man vanochtend op Villa Eikenhorst. Gisteren werd al in de woonkamer geposeerd voor de foto’s met de directeur-generaal van Wereldhandelorganisatie. Wellicht viel daarom nu de keus op de hal.

Na een bezoek aan de minister-president, arriveerde de Myanmarese president dinsdagmiddag bij Paleis Noordeinde, waar hij door Koning Willem-Alexander ontvangen werd. De foto’s werden gemaakt in de balkonzaal. Hier had de Koning kort daarvoor nog dr. Mito Croes tot lid van de Raad van State van het Koninkrijk voor Aruba benoemd. De focus van het bezoek van de Myanmarese delegatie aan Nederland ligt op watermanagement en tuinbouw. Aangezien watermanagement geen onbekend onderwerp is voor de Koning, werd het vast een gezellige ontmoeting nadat de fotografen de zaal verlaten hadden.

Koning Willem-Alexander bij uitreiking NWO-Spinozapremies 

Koning Willem-Alexander heeft vandaag in de Nieuwe Kerk in Den Haag de uitreiking van de NWO-Spinozapremies bijgewoond. 


Het was haasten na de ontvangst van de president van Myanmar om nog op tijd bij de Nieuwe Kerk te komen. De koning keek bij aankomst dan ook enigszins gestrest op zijn horloge, maar een voordeel van staatshoofd zijn is dat men altijd op je wacht en de uitreiking van de NWO-Spinozapremies dus nog niet was begonnen. Dit jaar reikte NWO de Spinozapremies voor de 20 keer uit aan vier laureaten (genomineerde wetenschappers). Sander Dekker, staatssecretaris van OCW, reikt de onderscheidingen uit aan experimenteel natuurkundige Dirk Bouwmeester, archeoloog Corinne Hofman, milieutechnoloog Mark van Loosdrecht en trekvogelecoloog Theunis Piersma. Met een bedrag van maar liefst 2,5 miljoen euro is de NWO-Spinozapremie de hoogste onderscheiding die er in Nederland bestaat. Daar kwam dit jaar dus ook nog eens een Koninklijke ontmoeting bovenop.

Prinses Margriet bezoekt Universiteit Twente

Prinses Margriet heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Universiteit Twente samen met een delegatie van het Rode Kruis.

De prinses bezocht de faculteit ITC om kennis te maken met het softwareprogramma Ilwis waarmee informatie over land en water kan worden verwerkt, onder meer met 3D-beelden. Het Rode Kruis is geïnteresseerd in het softwarepakket om over de hele wereld in te zetten bij rampen en in gebieden met verhoogde risico’s.

1 opmerking:

  1. Leuke foto van onze koning gestresd en op zijn horloge kijkend. En, ja en drukke dag had hij wel. Ook de koningin zag er weer mooi uit

    BeantwoordenVerwijderen