Koningin Máxima in New York voor Verenigde Naties | De Oranjes

woensdag 24 september 2014

Koningin Máxima in New York voor Verenigde Naties

Koningin Máxima was de afgelopen dagen in New York, onder andere om haar jaarverslag van haar werk voor de Verenigde Naties te overhandigen aan secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon.

© screenshots  RTV Malacanang
Al voor de vijfde keer kwam de Koningin in september haar jaarverslag overhandigen. Ook dit jaar was Koningin Máxima weer erg actief in haar werkzaamheden. Zo bracht ze onder andere een bezoek aan Ethiopië, Tanzania, India en Turkije om te praten over de manier waarop meer mensen toegang kunnen krijgen tot een lening of spaarrekening. Verder sprak ze op diverse bijeenkomsten, zoals bij de vertegenwoordigers van het IMF.

Het jaarverslag is ook digitaal te bewonderen. In het voorwoord schrijft ze over het gesprek dat ze had met een boer in Ethiopië. Verder worden Máxima's werkzaamheden in het verslag afgewisseld met overzichtsresultaten van inclusieve financiering in verschillende landen.

Tijdens haar bezoek – t/m vandaag – aan New York, heeft de Koningin verder een Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bijgewoond. Daar zag ze ook de Spaanse Koningin Letizia, naast wie ze in de zaal zal. Met een aantal vertegenwoordigers uit 193 landen heeft Máxima apart gesproken over inclusieve financiering. Zo werd er een foto gepubliceerd van de Koningin met de Surinaamse presidentsvrouwe Bouterse. Haar omstreden man werd in 1999 in Nederland veroordeeld tot 11 jaar cel wegens drugshandel. De foto werd daarom direct door de media 'pijnlijk' opgemerkt, en zorgde zelfs voor een reactie van de RVD. ''Er zijn zoals gebruikelijk zowel officiële als informele foto's gemaakt'', aldus de woordvoerster van de RVD. ''De betrokken foto is ongezocht gemaakt; de ontmoeting vond plaats als onderdeel van een reeks personen die voorgesteld werden.''

2 opmerkingen:

  1. Mooie verzorgde jurk heeft ze aan. Goed voor de gelegenheid. Jammer van het haar, maar dat is een eideloze discussie. Hoewel ik moet zeggen dat het redelijk verzorgt er uit ziet.

    BeantwoordenVerwijderen