Koninklijk paar bij viering tien jaar Protestantse Kerk in Nederland | De Oranjes

zondag 14 september 2014

Koninklijk paar bij viering tien jaar Protestantse Kerk in Nederland

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben in De Fontein in Nijkerk vandaag de viering van het tienjarige bestaan van de Protestantse Kerk in Nederland bijgewoond. 

De Koning en Koningin zingen mee
De PKN is op 1 mei 2004 ontstaan vanuit de vereniging van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk. Om het tienjarige jubileum van die ‘verbondenheid’ te vieren, vond er in De Fontein in Nijkerk de viering met als thema ‘Vieren en Verbinden’ plaats. Hoewel De Fontein in de verste verte niet op een kerkgebouw lijkt, vinden er toch wekelijks kerkdiensten plaats. Rond drie uur arriveerden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima voor de dienst die behandeld werd door dominee Plaisier. Hij las Bijbelteksten voor die afgewisseld werden met films over de PKN en muziek van onder anderen Anita Meijer, musicalspeler René van Kooten en Ernst Daniël Smid met zijn dochter Coosje. Buiten stonden veel  toeschouwers die van de gelegenheid gebruik maakten om de hofauto eens van heel dichtbij te bekijken. 

Pas tegen half vijf kwam het Koninklijk paar weer naar buiten. Na al het commentaar over de toespraken van de Koning, kan vanaf vandaag in ieder geval niet meer gezegd worden dat hij geen aandacht aan het thema ‘godsdienst’ besteed.

1 opmerking: