Prinses Beatrix bij viering 125 jaar kerkelijke Unie van Utrecht | De Oranjes

zaterdag 20 september 2014

Prinses Beatrix bij viering 125 jaar kerkelijke Unie van Utrecht

Prinses Beatrix woonde vandaag in de Utrechtse Domkerk de zogeheten 'eucharistieviering'bij van het 125-jarig bestaan van de Kerkelijke Unie van Utrecht.

De herdenking is het hoogtepunt van het 31ste internationale congres van Oud-Katholieken. In de kerkelijke Unie van Utrecht zijn namelijk sinds 1889 verschillende zelfstandige katholieke kerken uit Europa met elkaar verbonden. Zo hoopt de Katholieke kerk sterker te staan. Tijdens de viering trad een kinderkoor op en kwamen diverse bisschoppen uit Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Polen en Nederland aan het woord. De prinses, die na afloop nogal wat bloemen overhandigd kreeg, heeft vast genoten.

Foto's: ©  Jordi

Koning Willem-Alexander bij herdenking 70 jaar Operatie Market Garden

Koning Willem-Alexander heeft vandaag de 70e herdenking van de operatie Market Garden bijgewoond. 

De operatie Market Garden in september 1944 was het begin van de bevrijding van Nederland, ondanks dat de operatie mislukte. Vanwege de Poolse bijdrage waren er ook veteranen uit Polen aanwezig en kwam de Poolse president Komorowski naar de herdenking. Voorafgaand aan de herdenking had hij al een ontmoeting met Koning Willem-Alexander die in juni samen met Koningin Máxima nog op staatsbezoek was in Polen. Nadat de dropping van de parachutisten werd nagespeeld, legde de Koning rond 15.00 uur op het Polenplein een krans. Ook waren er diverse toespraken.Prinses Laurentien bezoekt Kids Climate Conference 2014

Net als vorig jaar was Prinses Laurentien ook vandaag weer op de Kids Climate Conference aanwezig.

T/m morgen vindt in Center Parcs Het Heijderbos de Kids Climate Conference 2014 plaats. Een weekend waarin kinderen door middel van diverse activiteiten meer met het milieu bezig zijn. Zo was er de activiteit schoenen verven. Prinses Laurentien had een balletschoen van haar jongste dochter, Leonore, meegenomen. “Ik kan ‘m toch niet meer doorgeven aan een jongere dochter” zei ze. Verder gaf ze een toespraak en leidde ze een inspiratiesessie tussen kinderen en bedrijfsleiders. In de sessie confronteerde ze besluitvormers van Eneco, Post NL, WWF, bouwbedrijf Heijnen en Center Parcs met creatieve kinderoplossingen voor milieuproblemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten