Koningin Máxima opent nieuw museum Micropia | De Oranjes

dinsdag 30 september 2014

Koningin Máxima opent nieuw museum Micropia

In dierentuin Artis heeft Koningin Máxima vanmiddag de opening verricht van museum Micropia. In dit museum wordt de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar gemaakt.

Door haar hand in een petrischaal te houden opende de Koningin het museum officieel. Een petrischaal wordt in de biologie en de bacteriologie vaak gebruikt om bacteriekweken mee te verrichten als ze tot op een hoogte van enige millimeters gevuld zijn met een voedingsbodem.

In het nieuwe museum kunnen nu ook bezoekers algen, bacteriën en gisten bekijken door microscopen. Koningin Máxima werd ook rondgeleid door het nieuwe bijzondere museum wat als doel heeft meer inzicht te verschaffen in de microwereld en de kennis over de functie en het nut van microben bij het publiek te vergroten. Een bezoek aan Artis bestaat dus anno 2014 niet alleen meer uit apen en leeuwen kijken.


Koning Willem-Alexander opent nieuw R&D centrum PlantLab

Koning Willem-Alexander was vanavond in Den Bosch voor de opening van het nieuwe R&D-centrum van PlantLab.

PlantLab is gebouwd in De Gruyter Fabriek en is in staat om in klimaatruimten planten te kweken zonder daglicht. Voor de gelegenheid arriveerde de Koning ook toen de zon al verdwenen was, rond 20.00 uur. Na de officiële opening kreeg hij een rondleiding door het PlantLab waar nu een klein gedeelte van is ingericht. De komende jaren volgt de rest van de grootscheepse verbouwing. Ter gelegenheid van de opening waren ook diverse zalen ingericht als eetzaal om alle gasten te voorzien van een diner. Of Koning Willem-Alexander ook nog een vorkje heeft mee geprikt is niet bekend, maar hij was in ieder geval wel erg geïnteresseerd in de techniek om planten overal en op elk moment van het jaar te kunnen laten groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten