Koningin Máxima bezoekt tweede dag NSS | De Oranjes

dinsdag 25 maart 2014

Koningin Máxima bezoekt tweede dag NSS

Koningin Máxima verscheen vanochtend opnieuw bij het World Forum waar de NSS vandaag verder gaat. Ze was er voor een gesprek met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon.

De Koningin maakt deze dagen dankbaar gebruik van het feit dat er behalve veel staatshoofden en regeringsleiders, ook veel andere hoogwaardigheidsbekleders binnen handbereik zijn. Gisteren ontving ze de secretaris-generaal al, voor wie ze speciale pleitbezorger voor inclusieve financiering voor ontwikkeling is. Daarna ontmoette ze hem opnieuw in het World Forum, en vanochtend sprak ze Ban Ki-moon wederom. Koningin Máxima arriveerde al om 7.50 uur met een stapel mappen onder haar arm en was daarmee de eerste hoogwaardigheidsbekleder die vandaag het World Forum betrad.
© Screenshots 

Na een gesprek met de VN secretaris-generaal en andere VN-medewerkers, waaronder de premier van Maleisië en de president van Nigeria vertrok de Koningin rond tien uur weer richting huis. Belangrijke personen als president Obama moesten toen zelfs nog arriveren voor de tweede dag van de NSS die om 16.00 uur door gastheer minister-president Rutte en president Obama zal worden afgesloten met een persconferentie.

Koning Willem-Alexander ontvangt Kroonprins van Abu Dhabi

Koning Willem-Alexander ontving vanmiddag de kroonprins van Abu Dhabi, Sjeik Mohammed bin Zayed al Nahyan.

Terwijl zijn vrouw een aantal deelnemers van de NSS opzocht, ontvangt de Koning ze gewoon op het paleis. Na een aantal ontvangsten op zondag en maandag, en het diner in aanwezigheid van alle wereldleiders, ontving hij vanmiddag de enige aanwezige kroonprins van de NSS, Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan op Paleis Noordeinde.

2 opmerkingen:

  1. Wat ben je er snel bij, maar niet alleen jij, ook de Koningin.. Ze was weer mooi gekleed, maar alleen die haren, die kunnen beter, dacht ik zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan ook door de slechte kwaliteit van de screenshots komen, maar ben met je eens dat het gisteren in ieder geval een stuk netter zat :)

      Verwijderen