Oranje nieuws - 1 t/m 3 oktober 2010 | De Oranjes

zondag 3 oktober 2010

Oranje nieuws - 1 t/m 3 oktober 2010

Koningin reikt Herinneringsmedailles uit


Koningin Beatrix heeft vrijdag in Den Bosch Herinneringsmedailles uitgereikt aan militairen. Verder kregen 12 militairen de zogeheten ‘Draaginsinge Gewonden’


"Majesteit, uw aanwezigheid vandaag onderstreept de diepe verbondenheid van de Nederlandse krijgsmacht met het staatshoofd en de Koninklijke Familie" zo sprak Van Middelkoop de vorstin toe. "De woorden van dank aan onze militairen die u in de Troonrede heeft uitgesproken, verwarmden ons hart. Uw belangstelling en uw waardering doen ons goed." De minister refereerde ook aan de vele bezoeken van kroonprins Willem-Alexander aan de Nederlandse troepen in Afghanistan.Fotoserie (PPE)


Prinses Máxima opent jeugdoperahuis


Zaterdagmiddag opende Prinses Máxima het jeugdoperahuis “De Veerensmeederij” van Holland Opera in Amsersfoort. In een donkere ruimte – wat er niet bepaald vrolijk, jeugdig en gezellig uitziet – moest de prinses aan een ketting trekken en werd er stoom de ruimte ingeblazen..


“De Veerensmederij” is bestemd om voorstellingen in te laten spelen en workshops voor kinderen en jongeren te verzorgen, ook komt er een ‘Operakeuken’ daar kunnen leerlingen onder leiding van professionals zelf ervaren hoe het is om in het theater te werken als technicus, zanger of kostuumontwerper.Foto's: © Dagmar, http://allesoverhetkoningshuis.web-log.nl/
Overname verboden


Foto: De opening is een feit (ANP)

Prinses Máxima bij uitreiking Edison prijzen
…in het leer


Prinses Máxima was vanavond te gast bij de 50e uitreiking van de Edison muziekprijzen in het World Trade Center in Rotterdam.


De prinses verscheen in een opvallend stoer zwart leren jurkje met leren laarzen. Nadat alle winnaars bekend gemaakt waren, werd er een groepsfoto met Prinses Máxima op het podium gemaakt..gezien de hoeveelheid winnaars werd het een volle bende..Fotoserie (PPE)

10 opmerkingen:

 1. Wat zagen de koningin en Maxima er prachtig uit! Heel mooi en koninklijk dat paars van de koningin! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Máxima zag er super mooi uit gisteravond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prinses Maxima zag er mooi uit tijdens de uitreiking van de edisons!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Koningin ziet er leuk uit ook maxima ziet er beide keren leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke activiteiten weer van de royals!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie outfit van de koningin, lekkere warme kleuren! Wat heeft Dagmar leuke foto's gemaakt van Máxima! Dat jurkje komt me bekend voor.. Het leren jurkje is zeker stoer..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het jurkje bij de Edisonuitreiking vond ik heel bijzonder. Goed dat ze dat durft. Alleen vind ik laarzen niet mooi onder zo'n jurkje. Blote benen met sandaaltjes had het helemaal af gemaakt. Ze loopt al vanaf het voorjaar met blote benen, dus zondag had dat ook nog wel gekund.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die leren outfit is wel heel gaaf! Een het andere herfstjurkje van Natan staat haar ook weer prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen