Oranje nieuws - 5 augustus 2010 | De Oranjes

donderdag 5 augustus 2010

Oranje nieuws - 5 augustus 2010

Weer een nieuwe informateur benoemd door Koningin Beatrix


Gisteren heeft Koningin Beatrix haar vijfde informateur in korte tijd benoemd, het is dit keer de beurt aan Ivo Opstelten (VVD). De benoeming vond plaats tijdens het bezoek van Opstelten bracht aan de Koningin op Paleis Noordeinde, oud-informateur Tjeenk Willink – die op dat moment ook aanwezig was in het paleis – was getuige. 


Opstelten, voormalig burgemeester van Rotterdam en partijvoorzitter van de VVD, mag de 'formele' onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV gaan leiden. De drie partijen, die Opstelten zelf hebben voorgedragen, willen samenwerken in een minderheidskabinet waaraan de PVV gedoogsteun verleent. Het rijtje informateurs wordt steeds langer..: Uri Rosenthal (VVD) werd op 12 juni als eerste informateur aangesteld. Hij werd twee weken later opgevolgd door PvdA’er Herman Tjeenk Willink. Vanaf 5 juli mocht Rosenthal met Jacques Wallage (PvdA) proberen tot een Paars-pluskabinet te komen, maar dit mislukte. Ruud Lubbers nam twee weken geleden het stokje over, en vanaf vandaag volgt Ivo Opstelten hem dus op.


Prinses Irene 71 jaar


Irene 71 Prinses Irene viert vandaag haar 71e verjaardag. Behalve haar verjaardagsfeest, staat er later deze maand nog een groter feest te wachten. Oudste zoon Carlos trouwt met Annemarie, en Irene – als trotse moeder – zal daar uiteraard erg naar uitzien.


Normaal gesproken horen of zien we niet veel van Beatrix oudste zusje, toch stond ze vorig jaar redelijk in de spotlights toen ze ‘even’ 70 werd, om daarna weer in haar eigen leventje terug te trekken. Programma’s besteedden aandacht aan de prinses die 70 werd en haar bijzondere leven die in alle opzichten in een groot contrast staat met dat van haar zus Beatrix. Niet de scheiding met haar ex-man, maar het prinses zijn en de scheiding tussen mensen en Koningshuis vond ze het moeilijkst in haar leven. ''Daar heb ik hard aan gewerkt” zei ze vorig jaar in de speciale documentaire rondom haar verjaardag. In de documentaire kwamen vooral de inspanningen van Irene om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen aan bod. We kregen een kijkje in haar natuurgebeid Bergplaas in Zuid-Afrika en bij natuurlessen voor scholieren in Nederland waar Irene als begeleidster mee de bossen in ging. Maar naast haar avontuurlijke leven geniet Prinses Irene – zoals ze liever niet genoemd wordt – ook ontzettend veel van haar familie en haar kleindochter Julia. ''Ik zou de kinderen in deze fase van mijn leven niet willen missen. Het is ongelofelijk boeiend om te zien wat voor mensen het zijn, nu ze ouder zijn geworden. Er komen allerlei kwaliteiten naar voren die ik daarvoor nooit had gezien. Ik geniet er mateloos van.''

6 opmerkingen:

 1. Mensen lopen altijd te klagen over de vakantie's van de Oranjes, maar onze koningin, vind de staats belangen belangrijker en blijft thuis!
  Klasse.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prines Irene van harte gefeliciteerd. Geniet vcan het leven, de natuur en van je familie, in het bijzonder je kleindochter Julia en eind van de maand van het huwelijk van Carlos en Annemarie. Hopende met uw allen een hele fijne en mooie dag.
  En net zoals Sjaco schrijft een fantastische Koningin die het land voor haar eigen vakantie laat gaan. Ik hoop wel dat ze ondanks alles wat rust heeft gevonden tijdens de vakantieperiode, want ook zij heeft dat net als ieder ander nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijkt niet goed te gaan met haar ex-man prins Carel Hugo. hij ligt in een ziekenhuis in Barcelona; zij n kinderen en zijn zussen zijn bij hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moet moeilijk voor haar zijn vandaag.. met haar ex-man in het ziekenhuis en haar kinderen die daar zijn. Misschien is ze daar zelf ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi stukje heb je geschreven over prinses Irene. Vervelend dat de regering nu nog niet gevormd is! Maar de koningin zet zich in elk geval geweldig in!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Irene is nog de meest normale prinses,in het hele rijtje,bovendien is zij een echte prinses,die zijn met een kaars te zoeken!
  Verder vind ik Meester van Vollenhove en "prinses Marilene",de meest sympathieke personen,omdat zij spontaan zich zelf zijn.
  Verder vind ik Petra Brinkhorst,alias "prinses Laurentien,onuitstaanbaar
  en zo kan ik er nog een paar opnoemen!
  Nadat alles verburgerd is,over een aantal jaren,wordt het mijns inziens
  tijd dat het hele "KONINGSHUIS verdwijnt en zonder privieleges verder gaat.

  BeantwoordenVerwijderen