Oranje nieuws - 20 augustus 2010 | De Oranjes

vrijdag 20 augustus 2010

Oranje nieuws - 20 augustus 2010

Herdenking en afscheid Carlos Hugo
Donderdagavond was er een ‘requiemmis’ in Barcelona, zo’n honderd belangstellenden woonden de plechtigheid bij. (Foto van Carlos, Annemarie, Margarita, Jaime, Carolina en drie zussen van Carlos Hugo bij de baar: KLIK  ) Prins Carlos stond na de mis de pers te woord en zei o.a. dat hij de dynastieke tradities van zijn vader zal voortzetten, hij onderstreepte de bijdrage die zijn vader vanaf de jaren vijftig heeft geleverd aan de strijd voor democratie in Spanje, dat in die Koepel van fagel jaren zuchtte onder de dictatuur van generaal Franco.”Zijn hele leven stond in het teken van de strijd voor vrijheid en democratie.”
Vandaag is de kist in Nederland aangekomen, waar het tot maandag in de Koepel van Fagel staat – een gebouwtje in de tuin van Paleis Noordeinde. De kist is bedekt met de vlag van Spanje, en omringd met kransen, ook ligt er een condoleanceregister. De grootste krans, die vooraan staat, is van de vier kinderen van Carlos Hugo en zijn voormalige echtgenote Prinses Irene. De andere twee kransen zijn van Koningin Beatrix en haar kinderen en kleinkinderen en van Koning Juan Carlos en Koningin Sofia van Spanje.
De Koninklijke familie bezocht vanmiddag de Koepel om afscheid te nemen van Carlos Hugo.

Foto’s: Foto en condoleanceregister - De kist en de kransen - Krans van Koningin Beatrix, kinderen en kleinkinderen - Een van de Koninklijke onderscheidingingen van Carlos Hugo - Koninklijke familie op weg naar de Koepel van Fagel - Máxima, Willem-Alexander, Aimée, Marilène, Mabel, Friso, Constantijn, Laurentien en Floris - Margarita, Tjalling en Carolina - Beatrix en Irene - Christina, Margriet en Pieter - Willem-Alexander en Máxima - Bij de Koepel  


Maurits en Marilène op SAIL Amsterdam
…Maurits promoot elektrische auto

Nog meer Koninklijk bezoek op Sail…vandaag waren Prinses Marilène en Prins Maurits – voorzitter van het Formule E-team- op Sail Amsterdam,ze vaarden mee op het Russische schip 'Mir'( Foto: http://www.flickr.com/photos/iam_sterdam/4907873011/sizes/l/in/photostream/ )

Na de boottocht kroop Maurits achter het stuur van een Opel Ampera – een auto die leeft op een elektromotor en wordt gevoed met elektriciteit uit de accu.- De Koningin zou vanavond eigenlijk aanwezig zijn bij een concert van het European Uniun Youth Orchestra in het concertgebouw in Amsterdam, maar vanwege het overlijden van Prins Carlos Hugo komt haar aanwezigheid te vervallen.10 opmerkingen:

 1. Leuk dat Maurits ook bij SAIL aanwezig was. Heb je die foto gewoon van ANP site afgehaald? Bij mij lukt dat niet.
  En nog een keer heel veel sterkte aan alle familie en vrienden van Carlos Hugo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto van prins Maurits. Dan zien we heb ook een keer weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg goed dat Maurits zich zo inzet voor een beter milieu.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat heel de familie samen gingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je ziet dat iedereen nog steeds een band met Carlos Hugo had. Mooi dat ze dan ook met z'n allen gingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed dat er zo'n hechte band is. Maar ik vind het asociaal om bij zo'n gelegenheid een zonnebril op te zetten (meegerekend dat de zon uberhaupt niet eens schijnt)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Royalty Europe: Hoezo is dat asociaal? Ik vind het wel begrijpelijk (binnen zullen ze 'm vast wel afgezet hebben) om zo verdriet te kunnen verbergen, en de zon scheen aan de foto's te zien wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vond het eerlijk gezegd ook niet zo heel erg netjes dat de prinsessen een zonnebril op hadden. Maar ze zagen er voor de rest erg netjes uit. Een mooi gebaar zo met de complete familie afscheid nemen, zo hebben ze in elk geval steun aan elkaar. Leuke foto van prins Maurits overigens!

  BeantwoordenVerwijderen