Oranje nieuws - 13 t/m 15 augustus 2010 | De Oranjes

maandag 16 augustus 2010

Oranje nieuws - 13 t/m 15 augustus 2010

W-a singapore Kroonprins bij opening Youth Olympic Games


Kroonprins Willem-Alexander was vrijdag 13 augustus aanwezig bij de opening van de Youth Olympic Games in Singapore, Olympische spelen voor de jeugd met 26 sporten.


Niet al te lang geleden - eind juni - was de prins ook al in Singapore, maar toen voor een heel zakelijk vergaderweek over Water en Sanitatie.Nederland is vertegenwoordigd op de jonge Olympische Spelen met badminton, gymnastiek, handboogsport, hockey, judo, roeien, tafeltennis, watersport, wielrennen en zwemmen. Met enkele zwemmers ging de prins na afloop van de opening op de foto..

Koningin bij herdenking capitulatie Japen ‘45


Koningin Beatrix was vanmiddag samen met Minister-president Jan Peter Balkenende bij de herdenking die bij het Indisch Monument in Den Haag gehouden werd van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945.


Door de capitulatie van Japan kwam 65 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting 'Herdenking 15 Augustus 1945' organiseert jaarlijks deze herdenking voor alle burger- en militaire slachtoffers uit voormalig Nederlands-Indië dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Japan werd bezet. De Koningin legde o.a. een krans bij het monument.


Fotoserie (PPE)

4 opmerkingen: