Willem-Alexander speelt voor journalist | De Oranjes

vrijdag 27 augustus 2010

Willem-Alexander speelt voor journalist

…op bezoek bij filmende Stichting ‘Shoot’ en historisch congres

Prins Willem-Alexander heeft vanmiddag de Stichting ‘Shoot’ in Gouda bezocht om eens te kijken hoe ze samen met professionele televisiemakers films maken over onderwerpen die ze interessant vinden.


De stichting is bedoeld voor ‘moeilijk bereikbare jongeren’ maar voor het maken van films konden ze de jongeren gelukkig wel bereiken, wat vanmiddag als resultaat had dat ze aan de prins trots konden laten zien hoe ze een filmpje monteren waarin Willem-Alexander zelf een beetje de hoofdrol speelde. De prins interviewde speciaal voor het filmpje namelijk de voorzitter van het Oranjefonds terwijl de jongeren filmden. Na afloop van het interview kreeg hij te zien hoe het gemonteerd wordt. Helaas is de video (nog) niet online te vinden.. en aangezien de jongeren niet zo makkelijk te bereiken zijn bestaat er een grote kans dat ’t misschien wel nooit te zien zal zijn..


 Foto (weekkrant)


Na de filmmiddag at de prins nog snel een hapje thuis om vervolgens in Amsterdam weer aanwezig te zijn bij het 21e Internationale congres voor historische wetenschappen. Bij dit congres wordt nog t/m morgen gepraat over geschiedkundig onderzoek en onderwerpen als geschiedenis en mensenrechten en de vraag of er een wereldomvattende benadering van geschiedenis is. Niet 1, 2 , maar zo’n 1500 mensen zijn hierbij aanwezig – waaronder dus vanavond Prins Willem-Alexander.

6 opmerkingen:

 1. Haha! Die film wil ik ook wel eens zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gisteren beelden op Hart van Nederland gezien. Erg leuk hoe die dat doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben toevallig de camera man, die Roger boxtel en Prins willem alexander heeft gevolgd, de beelde zijn nog bij stichting shoot.. hoop dat we dat nog wel kunnen krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, die film wil ik ook wel zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig, Willem-Alexander mag in elk geval allerlei leuke dingen doen; en journalist 'spelen' en 'acteur zijn' is natuurlijk best leuk voor een dagje! Ik zou die film best wel willen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Filmpje staat wel online is is te zijn op de site van sbs 6
  en op nog meer site's klik in bij google stichting shoot en dan willemalexandewr in gouda staan geneog link's
  ps ben de jongen die naast willen zit in het filmpje
  met die zwarte pet

  BeantwoordenVerwijderen