Oranje nieuws - 17 augustus 2010 | De Oranjes

dinsdag 17 augustus 2010

Oranje nieuws - 17 augustus 2010

Prinsesjes weer naar school


Prinses Amalia en Prinses Alexia zijn gisteren net als de rest van Midden-Nederland alweer aan hun eerste schooldag begonnen.


De zusjes hadden – ondanks de leuke vakantie in Oostenrijk – veel zin om weer naar school te gaan. Later dit schooljaar, in april, is het ook de bedoeling dat hun jongste zusje Ariane de Bloemcampschool betreed. Doorgaans is het zo dat iedere leerling op welke school dan ook zijn/haar verhaal doet over de vakantie. Maar best kans dat enkele medeleerlingen via hun ouders al weten wat Amalia en Alexia in de vakantie gedaan hebben. Een Duits artikel kon maar met moeite inhouden wat het Koninklijk gezin allemaal wel niet gedaan heeft tijdens de vakantie in Oostenrijk.


Margriet wk zwemmen Margriet bij WK zwemmen voor gehandicapten


Prinses Margriet was vandaag in Eindhoven aanwezig bij het WK Zwemmen 2010 voor gehandicapten.


Margriet mocht – als lid van de Honorary Board van het Internationaal Paralympisch Comité – de medailles uitreiken. Het WK zwemmen is zo’n twee dagen geleden al van start gegaan in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Na de Paralympische Zomerspelen is het WK één van de grootste gehandicaptensport evenementen ter wereld. 660 atleten uit 54 landen zullen aan de wedstrijden deelnemen.


Fotoserie (PPE)


Huwelijk Carlos en Annemarie uitgesteld

Prins Carlos en Annemarie hebben vanwege de gezondheidssituatie van Carlos Hugo besloten om het kerkelijk huwelijk wat gepland stond op 28 augustus uit te stellen naar een nog onbekende datum. De situatie van Carlos vader zou momenteel ‘zeer kritiek’ zijn…


Willem-Alexander bezoekt Abdij Rolduc in Kerkrade


Kroonprins Willem-Alexander was vandaag in Kerkrade om daar bij de abdij van Rolduc om daar een ‘zuiltje’ bij de Julianaboom te onthullen. Het gedenkteken markeert een honderd jaar oude boom, geplant ter gelegenheid van de geboorte van Willem-Alexander’s grootmoeder, prinses Juliana.


Ook kreeg de prins een rondleiding door het abdijcomplex, waar hij een bibliotheek, crypte en kerk kreeg te zien. Willem-Alexander is niet de enige Oranje die de abdij bezocht. Koningin Beatrix bezocht Rolduc met prins Claus in 1974, maar ook prinses Margriet, prinses Juliana, koningin Wilhelmina en koning Willem II waren er te gast. In de bibliotheek van Rolduc tekende Willem-Alexander vervolgens het gastenboek, om de lijst Oranjes nog langer te maken.


(PPE) Fotoserie3 opmerkingen:

 1. Begrijpelijk dat het huwelijk is uitgesteld; ik wens de familie erg veel sterkte in deze dagen en zeer zeker ook prins Carel Hugo.
  De foto's van prinses Margriet bij het WK zwemmen voor gehandicapten zijn erg mooi. De prinses zag er fantastisch uit.
  En inderdaad voor midden-Nederland zijn de scholen weer begonnen. Je staat er niet bij stil, want wij, hier in het zuiden (Noord-Brabant ) om precies te zijn, beginnen pas weer op 6 september. En fijn voor ariane dat ze volgend jaar toch ook echt naar school mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Begrijpelijk dat het huwelijk van Carlos jr. is uitgesteld. Ik ben net even op twitter geweest en daar lees ik dat Prins Carlos Hugo vanochtend overleden is. Ik wens heel alle vrienden en familie van Carlos Hugo heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ella van den bosch19 augustus 2010 om 17:14

  het is te begrijpen dat het huwelijk van Carlos uit gesteld is. de prins heeft nog veel mee gemaakt tijds zijn ziek zijn. ik wens familie en vrieden
  van de prins serkte toe in de komende dagen ella

  BeantwoordenVerwijderen