HUWELIJK GRIEKSE NIKOLAOS EN TATIANA | De Oranjes

woensdag 25 augustus 2010

HUWELIJK GRIEKSE NIKOLAOS EN TATIANA

…in aanwezigheid van Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima


Vandaag trouwt in Griekenland de tweede zoon van ex-koning Constantijn II en Annemarie, (Nikolaos) met zijn vriendin Tatiana Blatnik. Hoewel Griekenland geen Koninkrijk meer is, én Nikolaos ook niet de oudste zoon is van Constantijn en Annemarie besteed ik toch aandacht aan dit huwelijk, omdat onze Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima er ook bij zijn!


Gisteravond werd er al een feest vooraf gegeven in het Poseidonion Grace Hotel op het Griekse eiland Spetses. Onder de gasten waren toch opmerkelijk veel Koninklijke gasten – natuurlijk vooral uit de Scandinavische landen – Noorwegen, Zweden en Denemarken. Maar ook Nederland was vertegenwoordigd met Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima, zich uitstekend aan de dresscode ‘zomerkleding’ gehouden. Eerder op de dag was Máxima nog bij een ondertekening van microkredietfinanciering in Den Haag en de prins in Ermelo op bezoek bij een kazerne..en nu stonden ze alweer op een Grieks eiland..
Grieks huwelijk In het hotel bevond zich een zogenaamde ‘cocktail party’ georganiseerd door de ouders van de bruidegom.


Fotoseries PPE: KLIK en KLIK 
Foto: Profimedia: Willem-Alexander en Nikolaos


Vanavond gaven Nikolaos en Tatiana onder toeziend oog van veel (Koninklijke) gasten elkaar het jawoord in de kerk met de toepasselijke naam: Agios Nikolaos Kerk, net als het feest van de vorige dag, vond de huwelijksplechtigheid ook op het eiland Spetses plaats. Handig voor royals waaronder onze eigen Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima (het overstappen van de boot op het eiland ging haar niet zo gemakkelijk af gisteravond, foto:KLIK ) Opvallend maar logisch was de aanwezigheid van de vele leden van de Spaanse Koninklijke familie. Ex-Koning Constantijn is een broer van de Spaanse Koningin Sofia. Ook de Deense Koningin Margrethe was als een van de weinige Koninginnen aanwezig – zij is weer een zus van de Griekse Koningin Anne-Marie. Anders dan bij bijvoorbeeld het huwelijk van de Zweedse Kroonprinses Victoria (wat ook amper te vergelijken valt, maar je doet het toch omdat er niet veel tijd tussen de beide huwelijken zit) is er bij dit huwelijk nauwelijks beeld van de huwelijksdag.. het zijn vooral aankomstfoto’s van het bruidspaar – in mooie koets – en de gasten..


Fotoserie PPE: KLIK

11 opmerkingen:

 1. Leuke foto's, Mary heeft al echt een buikje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's uit Griekenland! Vooral Mary zag er weer prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima erbij aanwezig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf dat Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima er bij zijn! Was een verrassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk dat Willem-Alexander en Máxima er ook bij zijn, ze ziet er ook heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's! Ben erg benieuwd naar het huwelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb jij voor mij het d=adres van het bruidspaar om een kaart te kunnen sturen? Ik kan het niet vinden.
  Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat kan naar onderstaand adres:
  Prince Nikolaos & Tatiana
  4 Linnell Drive
  NW117LJ Hampstead London
  United Kingdom

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is weer een grandioos feest geweest volgens mij, ik geniet er altijd van om al die prinsessen en prinsessen en andere Royals in vol ornaat te kunnen bewonderen. Máxima zag er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig, wat een mooie serie foto's van dit huwelijk! :clap: Ik vond de bruid er mooi uitzien in haar jurk met veel, fijn kant! Mooie sluier en tiara ook! Nikolaos en zij stralen ! Leuke pics van de royals! Vooral Letizia , Mary en Marie vond ik mooi gekleed!

  BeantwoordenVerwijderen