Oranje nieuws - 24 & 25 augustus 2010 | De Oranjes

woensdag 25 augustus 2010

Oranje nieuws - 24 & 25 augustus 2010

Máxima tekent nieuwe overeenkomst financiering microkredieten

Microkrediet Prinses Máxima heeft al ontelbare keren haar handtekening moeten zetten, maar dinsdagochtend moest ze er vroeg de deur voor uit en was het een best bijzondere overeenkomst die getekend moest worden.

Op het ministerie van Economische Zaken in Den Haag werd in het gezelschap van Edwin van Veenhuizen (Bank Nederlandse Gemeenten), Hans van Noorda (lid Raad van Bestuur ING), Paul Dirken (directeur Bedrijven Rabo-bank), Elwin Groeneveld (directeur stichting Qredits) ,Caroline Princen (lid Raad van Bestuur ABN-AMRO) en demissionair minister Maria van der Hoeven een nieuwe overeenkomst getekend om door te kunnen gaan met het financieren van microkrediet voor startende ondernemers. Sinds januari vorig jaar kunnen mensen die een bedrijf willen beginnen voor een lening aankloppen bij stichting Qredits, die is opgericht met steun van banken. In anderhalf jaar tijd zijn achthonderd kredieten verstrekt, dus de stichting is nu zelf bijna toe aan een microkrediet… Gelukkig kwam het ministerie van Economische Zaken met een voorstel om vorig jaar 15 miljoen extra euro beschikbaar te stellen om de leningen te kunnen blijven verstrekken.

Fotoserie ANP: KLIK

Kroonprins bezoekt Geneeskundig Bataljon in Ermelo

Kroonprins Willem-Alexander bracht gisteren – dinsdag – een onaangekondigd werkbezoek aan de Generaal Spoorkazerne in Ermelo.

Het eerste onderdeel van het bezoek was het bijwonen van een les spoedeisende hulp in het ‘Skillslab’. Behalve een toneelstukje hulpverlening sprak de prins met artsen en oefende militairen van het bataljon over hun ervaringen voor, tijdens en na uitzendingen. Tot slot werd in het gezondheidscentrum gesproken over nazorg na uitzendingen met als thema ‘Zorg voor de zorgverlener’.Foto's: Ministerie van Defensie

Pieter-Christiaan en Anita 5 jaar getrouwd

Het is vandaag en overmorgen alweer 5 jaar geleden dat Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita elkaar het jawoord gaven. Inmiddels heeft het gelukkige stel twee kinderen (Emma en Pieter) en gaan ze samen met hen vast nog veel gezellige jaren tegemoet.


Laurentien opent bibliotheek op Schiphol

Prinses Laurentien opende vanmiddag de ‘Airport Library’ op Schiphol door het plaatsen van doe- voel – en luisterboeken in een kast van de bibliotheek.

Het is de allereerste bibliotheek op een vliegveld. Laurentien hield behalve het plaatsen van de doe-, voel en luisterboeken ook nog een openingstoespraak waar ze ’t volgende compliment uitspreekt: ''U bent een trendzetter in alle opzichten. Door de eerste te zijn verlegt u de grenzen van wat mogelijk is. Dit geeft nieuwe energie."

Fotoserie PPE: KLIK3 opmerkingen:

  1. Pieter-Christiaan en anita van harte gefeliciteerd en hopende komen er voor jullie nog vele fijne en gelukkige jaren bij in goede gezondheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie fotocollage met foto's van de prins, het lijkt me erg interessant zo'n werkbezoek! En ik had helemaal niet gedacht aan het 5jarig huwelijk, dat is alweer flink lang. Leuk om de trouwfoto's van Anita en PC weer eens te zien, ze hebben een superleuk gezinnetje.

    BeantwoordenVerwijderen