UITVAART PRINS CARLOS HUGO | De Oranjes

zaterdag 28 augustus 2010

UITVAART PRINS CARLOS HUGO

Vanmiddag rond 12 uur begon de besloten uitvaart van Prins Carlos Hugo in de Steccata basiliek in Parma.


Inhuldiging carlos Onder de aanwezigen vanzelfsprekend natuurlijk de kinderen van Carlos Hugo: Prins Carlos (en Annemarie), Prins Jaime, Prinses Margarita (en Tjalling) en Prinses Carolina. Verder was er een groot aantal Oranjes aanwezig: Prinses Irene, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prins Constantijn, Prins Laurentien, Prins Friso, Prinses Mabel, Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Maurits, Prins Bernhard, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris en Prinses Aimée. Ook uit Luxemburg was er Koninklijke aanwezigheid, Groothertog Henri is namelijk een achterneef van Carlos Hugo. Een van de voorgangers van de dienst was bisschop Philippe Bär – een goede vriend van de familie die ook het huwelijk van Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn in 2001 inzegende.. Na afloop van de besloten uitvaartdienst werd het stoffelijk overschot van de prins bijgezet in de Koninklijke crypte, de crypte is bestemd voor de families Farnese en Bourbon Parma. Daarna volgde toch wel een vreemde ‘overgang’ – de inhuldiging van Prins Carlos als nieuwe hertog van Parma en Piacenza. De inhuldiging vond direct na de bijzetting plaats waarbij Prins Jaime de versierselen bij zijn broer Carlos omging die horen bij het grootmeesterschap van de Constantijnse orde.


 Video aankomst - Fotoserie PPE -(PPE) Inhuldiging Prins Carlos


12 opmerkingen:

 1. jammer dat marilene en annette er niet bij waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's van een indrukwekkende plechtigheid. Wat zagen de royals er allemaal stijlvol uit! Goed om te zien dat de Oranjes voor zover in de gelegenheid hier bij wilden zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moet een erg moeilijke dag zijn geweest voor de famlie (en vrienden). Mooi dat een groot deel van de Nederlandse koninklijke familie er was (vooral dat Prinses Anita er toch bleek te zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan de foto's te zien heeft de familie hele warme banden gehad met Prins Carlos Hugo, erg mooi dat ze dan ook in grote getale aanwezig waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooie en indrukwekkende plechtigheid, zoals ik het heb gezien bij het journaal en aan de foto's die er van zijn vrijgegeven. Je merkt echt de warme banden die ons Koningshuis met de familie van Bourbon Parma hadden en hebben. Een mooie delegatie en dan ook nog prinses anita erbij. In ieder geval een fantastische steun voor de familie.
  En inderdaad "vreemd" na de bijzetting van het droevige naar het officiele gedeelte de installatie, maar die verliep wel erg keurig.
  Kortom een indrukwekkende en mooie reportage, als we het hebben over een uitvaart en bijzetting.
  Nogmaals veel sterkte voor de familie om dit verlies een plaatsje te kunnen geven om verder te gaan met je eigen leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. NOU, ZO TE ZIEN HEEFT MAXIMA EEN FIJNE DAG GEHAD OP DIE BEGRAFENIS, ALLERLEI GEHEIMZINNIGE EN VERLEIDELIJKE MONA lISA GLIMLACHJES DIE ZE OPMERKELIJK VEEL OP HAAR GEZICHT HAD, HET WAS DUIDELIJK ONMOGELIJK VOOR HAAR DIE GLIMLACH WEG TE JAGEN, EN EEN HEEL GELUKZALIGE UITSTRALING, VREEMD TOCH EEN BEETJE, OF WAS ZE GEWOON INNIG GELUKKIG BIJ EEN ROOMS KATHOLIEKE DIENST TE ZIJN, EINDELIJK NA AL DIE JAREN ZICH HELEMAAL THUISVOELEND???!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sjongwe ZOE het is niet leuk om over het geloof te praten. met dit soort dingen maakt het niets uit in de kerk zullen er toch ook wel tranen gevallen zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat er zoveel leden er waren van de familie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ZOE zegt het best wel cru maar het is wel opvallend dat er op veel foto's gelachen wordt. En niet alleen door Maxima. Ik vind het raar hoor. Het is tenslotte een rouwdienst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben het ook met Lisa eens, dat er zoveel gelachen werd viel me erg op, en dat ben ik ook niet gewend bij een rouwdienst. Maar ja, ZOE, met kleine letters kun je het ook gewoon duidelijk maken, toch zeker?
  Verder natuurlijk best een raar idee, dat Carlos meteen na de bijzetting van zijn vader werd 'ingehuldigd' we hopen natuurlijk bij onze koningin een hoop feestelijken erom heen te hebben, maar het kan ook anders gaan, zoals in België gebeurde, dat iemand onverwacht overlijdt en dat dan een ander koning of koningin moet worden. Dan is er weinig feestelijks aan. Overigens zag de familie er mooi uit, stijlvol ook, behalve dan die zonnebril van Mabel, die had ze beter thuis kunnen laten..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja,de koninklijke dames hadden het erg naar hun zin!Ik vind het uitermate ongepast zoals maxima (Mona Lisa glimlach?neeee.....die is tenminste ingetogen)zich overduidelijk kostelijk amuseert .Vervolgens vind ik het floddertje van prinses Laurentien die zich normaal gesproken uitermate goed kleedt ditmaal ook beneden alle normen en waardigheid .Tenslotte verschijn je niet in pikante gevalletjes met een roklengte ruim boven de knie in een kerk of moskee,laat staan een rouwdienst!!

  BeantwoordenVerwijderen