Oranje nieuws - 11 augustus 2010 | De Oranjes

woensdag 11 augustus 2010

Oranje nieuws - 11 augustus 2010

Koningin met de Groene Draeck bij 75e Sneekweek


Koningin Beatrix is vanmiddag met haar schip de Groene Draeck om het Starteiland op de Hardzeildag van de Sneekweek gevaren.


De Koningin bezocht het ‘starteiland’ ter ere van het 75-jarig bestaan van de Sneekweek – wat overigens regelmatig Koninklijke belangstelling krijgt. In 1948 bezocht het  Koninklijk gezin met de Piet Hein de Sneek Week, zo'n 3 jaar later waren Koningin Juliana en Prins Bernhard aanwezig om zilveren medailles uit te reiken, in 1978 en 1985 bezocht Prinses Margriet met haar man Pieter de Sneekweek en in 2001 Kroonprins Willem-Alexander met toen nog zijn verloofde Máxima.Fotoserie PPE: Koningin Beatrix vandaag

ANP: Willem-Alexander en Máxima in 2001 -  Bernhard, Juliana, Beatrix, Irene en Margriet in 1948- Margriet en Pieter in 1985
Koninklijk gezin bezoekt Openluchtmuseum in Arnhem


Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, hun drie dochters en twee vriendinnetjes bezochten vandaag het Openluchtmuseum in Arnhem. Het museum was zo enthousiast over het Koninklijk bezoek dat ze het bezoek – wat natuurlijk privé had moeten blijven – via elke mogelijke weg naar buiten brachten. (Twitter en wat media..)


De verschillende huisjes, boerderijen en kerken uit het verleden boeiden de prinsesjes en hun vriendinnetjes zo dat ze bijna niet weg te krijgen waren en het dus een uitgebreid en lang bezoek werd. Een vissersvrouw gaf Prinses Amalia les in het ‘netten breien’. “Ik weet niet of ik dat kan onthouden”zei Amalia tegen haar moeder. Máxima beloofde haar dochter te breien als ze weer thuis waren. Het gezelschap genoot verder van onder andere een tochtje met een trekpontje over de Zaanse Vijver en een heerlijke pannenkoek in het restaurant. Vlak voor vertrek moest Willem-Alexander met z’n jongste dochter voor de 2e keer die dag naar de Museumwinkel..Ariaantje had een molentje gezien die ze erg graag wilde hebben.. De andere meisjes bezochten met Máxima de ‘winkel van Zus en Jet’ om een zuurstok te kopen.


Jarige: Behalve het 5-jarig bestaan van de weblog is er nog meer feest vandaag…Prinses Mabel viert haar 42e verjaardag !15 opmerkingen:

 1. prinses Mabel, van harte gefeliciteerd en leuk gedaan met zo'n terugblik dat er meerdere personen geweest zijn bij de Sneekweek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's van Beatrix, die bril stat echt leuk!
  En prinses Mabel, van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk dat de koningin met de Groene Dreack op stap is geweest.
  Prinses Mabel, van harte gefeliciterd met uw verjaardag en nog vele gelukkige jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is haar niet aan te zien dat ze nauwelijks vakantie gehad heeft. Ze ziet goed uit, is de laatste tijd weleens anders geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuke foto's ook leuk dat ze zelf achter het roer stond

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet de Koningin er leuk uit, dit is wel echt een uitje naar haar hart (denk ik) omdat ze zo graag zeilt.. En prinses Mabel, nog gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke foto's, we zien de koningin zo niet zo vaak, maar ze ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WAt een leuke plaatje levert zo'n tochtje met de Groene Dreack op! De koningin ziet er sportief uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om de Koningin in vrijetijdskleding te zien, staat haar erg goed! Mooie foto's! Gefeliciteerd, Mabel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent website van de maand geworden op mijn web-log, als extra cadeautje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fantastisch dat de Koningin met de Groene Draeck kwam!
  En nog gefeliciteerd met het 5-jarig jubileum van je weblog!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hey, aan de eene kant leuke vernieuwing op je webside... maar het werkt nog niet echt.... het is wat omstandiger geworden... maar dat kun je oplossen..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, wat bedoel je eigenlijk met vernieuwingen, sympathie, dat zou ik ook wel willen weten en dan ook nog dat ze niet goed werken. Ben eens wat duidelijker.

  BeantwoordenVerwijderen