Koning Willem-Alexander bezoekt Almere | De Oranjes

donderdag 24 november 2016

Koning Willem-Alexander bezoekt Almere

Koning Willem-Alexander bracht vanochtend een werkbezoek aan Almere. De Koning bezocht openbare scholengemeenschap Echnaton, Stedenwijk-Noord en de nieuwste wijken Oosterwold en Nobelhorst.


Op het Echnaton sprak de Koning met docenten over de weg die leerlingen afleggen om een volwaardige plek in de maatschappij te kunnen innemen. Ook het aanleren van een gezonde levensstijl kwam hierbij aan de orde. Met de leerlingen ging het gesprek over het thema 'altijd online zijn' en over hoe zij school ervaren en of ze zich er thuis voelen.

In buurtcentrum de Wijkhoek, in Stedenwijk-Noord ontmoette Koning Willem-Alexander actieve buurtbewoners en vrijwilligers. Zij zetten zich dagelijks in om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren en om bewoners samen te brengen. Tijdens een wandeling door de buurt vertelde voorzitter van Stichting Buurtcommissie Stedenwijk-Noord over stadsontwikkeling in de wijk. In de speeltuin zorgen vrijwilligers van Service Team Stedenwijk voor het opruimen van zwerfvuil, verzorgen ze het groen en onderhouden ze de speeltoestellen. In de lokale Kringloopwinkel werken naast vrijwilligers uit de buurt mensen met een beperking.

De Koning vervolgde zijn werkbezoek in Oosterwold, een nieuw woonconcept in Almere. Hier is bewust gekozen voor organische gebiedsontwikkeling, waar de gebiedsinrichting geheel aan de bewoners wordt overgelaten. Ze bepalen niet alleen de eigen woning, maar gaan ook over wegen en paden, groen, water en de openbare ruimte. Dat moeten ze allemaal zelf realiseren. De Koning ontmoette de eerste bewoners van het gebied in hun woning waar ze hem vertelden over hun ervaringen over dit bijzondere concept. Van het zelf ontwerpen en bouwen van hun huis tot de aanleg van de riolering en de infrastructuur. De Koning eindigde zijn werkbezoek in Nobelhorst, één van de nieuwste wijken van Almere die ruimte biedt aan woon-/werkhuizen, diverse voorzieningen en ondernemers. In de Buurtschuur sprak hij met nieuwe en oude bewoners, waaronder enkele bewoners 'pioniers' van het eerste uur en kwamen de aanwezigen van de eerder bezochte locaties informeel samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten