Koningin Máxima bezoekt project in Barneveld en buurtcentrum in Den Haag | De Oranjes

donderdag 17 november 2016

Koningin Máxima bezoekt project in Barneveld en buurtcentrum in Den Haag

Koningin Máxima bracht vandaag een bezoek aan een jongerenproject in Barneveld en een buurtcentrum in de Haagse Schilderswijk.
Foto: Bart Homburg/Oranje Fonds

Voor haar werkbezoeken van vandaag, besloot de Koningin eindelijk weer eens een mooi broekpak aan te trekken. Haar beige broekpak was gecombineerd met een bekende turkooizen blouse en andere accessoires. Het bezoek aan Barneveld was vooraf niet bekend gemaakt. Dat de beschermvrouwe van het Oranje Fonds aan zou schuiven bij een gesprek over het project 'Trots & Toekomst' was bij de organisatie natuurlijk wel bekend. Koffie en gebak stond al klaar. Tijdens het bezoek sprak de Koningin met vrijwilligers en jongeren die deelnemen aan het maatjesproject over hun ervaringen. Ook sprak ze met betrokkenen vanuit Welzijn Barneveld over de organisatie en het belang van maatjesprojecten. Bij het project 'Trots &Toekomst' worden jongeren ondersteund die hulp nodig hebben bij hun ontwikkeling. Zo kan een jongere vanaf 13 jaar een mentor toegewezen krijgen, die hem of haar ondersteund. Met het project wordt ook geprobeerd vroegtijdige schooluitval te voorkomen.

In Den Haag woonde Koningin Máxima aan het eind van de middag de viering bij van het 90- jarig bestaan van buurtcentrum De Mussen in de Haagse Schilderswijk. Tijdens een rondleiding kreeg de Koningin enkele optredens te zien van kinderen. Ook bekeek ze de verschillende activiteiten die in het centrum verricht worden, zoals schilderen. De Mussen is het oudste buurtcentrum van het land. Het werd in 1926 opgericht door meneer De Bruin om kinderen en jongeren in de Haagse Schilderswijk een betere toekomst te geven. Anno 2016 heeft De Mussen nog steeds als missie het bieden van kansen aan kinderen, jongeren en hun ouders in de Schilderswijk. Wekelijks bezoeken ongeveer 1800 wijkbewoners van alle leeftijden en culturele achtergronden het buurtcentrum. Daar kunnen zij deelnemen aan activiteiten op het gebied van participatie, bewegen en gezondheid, natuur en techniek en kunst en cultuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten