Koningin Máxima bezoekt 'Roessingh' en 'Digitale Werkplaats' in Enschede | De Oranjes

dinsdag 22 november 2016

Koningin Máxima bezoekt 'Roessingh' en 'Digitale Werkplaats' in Enschede

In één van haar favoriete kledingstukken, het tijgerprint pakje dat ze al sinds 2009 draagt, was Koningin Máxima vandaag in Enschede. Ze bezocht een revalidatiecentrum en de 'Digitale Werkplaats'. Na afloop van het bezoek bleek de accu van de Audi leeg te zijn..


Vanochtend begon Koningin Máxima haar bezoek aan Enschede bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie en Roessingh Research and Development (RRD). Roessingh biedt revalidatiezorg en richt zich op technologische onderzoeken en toepassingen. Tijdens het werkbezoek aan RRD sprak Koningin Máxima met bestuurders en artsen over revalidatietechnologie.

Daarbij kwam het onderzoeksgebied en het maatschappelijk belang aan bod. Ook werd gesproken over commerciële toepassingen en samenwerking met universiteiten en bedrijfsleven. Aansluitend was Koningin Máxima aanwezig bij een demonstratie in het gangbeeldanalyse lab, waar faciliteiten zijn om het looppatroon te analyseren en de fysieke mogelijkheden en beperkingen van mensen te onderzoeken. Ook is een robotische handschoen gedemonstreerd. De handschoen ondersteunt mensen met een verminderde handfunctie, na bijvoorbeeld een beroerte, tijdens het uitvoeren van alledaagse taken. Máxima wilde ook graag de handschoen proberen. Tot slot keek de Koningin naar een balansspel dat wordt gebruikt om de zit- en stabalans te oefenen en naar een jongen die een speciale revalidatiegame speelde.


Rond 13.00 uur vertrok de Koningin naar de Digitale Werkplaats op Twente Airport. De luxe Audi A8 arriveerde precies op tijd. Máxima bezocht in Hangar 11 het tweedaags initiatief van Google Nederland, Qredits Microfinanciering Nederland en gemeenten om digitale vaardigheden bij ondernemers te stimuleren. De Digitale Werkplaats biedt een plenair programma en gratis workshops waarin ondernemers onder meer leren om online zaken te doen en meer groei te realiseren. Koningin Máxima woonde het plenaire programma en één van de workshops bij. Aansluitend ging ze in gesprek met ondernemers.

De chauffeur van de hofauto zorgt bij ieder Koninklijk bezoek dat de auto altijd weer gereed staat vlak voor het vertrek van de Koninklijke gast. Terwijl de Koningin binnen in de hangar nog wat handjes schudde, was er buiten een probleem ontstaan met de auto. De accu bleek leeg te zijn. Máxima's chauffeur vroeg de aanwezige politie om startkabels. De BMW van de burgemeester werd met de startkabels verbonden aan de Koninklijke Audi A8, zodat die weer een beetje energie kreeg om de Koningin naar huis te brengen.

2 opmerkingen:

  1. Dat tijgerprint pajkje staat haar erg mooi en leuk dat ze het weer eens uit de kast heeft gehaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer eens wat anders, een hofauto met pech ;-) het panterprintpakje staat koningin Maxima zeer stijlvol.

    BeantwoordenVerwijderen