Prinses Mabel lanceert Girls Not Brides Nederland | De Oranjes

maandag 7 november 2016

Prinses Mabel lanceert Girls Not Brides Nederland

Prinses Mabel, voorzitter van Girls Not Brides, lanceerde vandaag samen met Stichting Kinderpostzegels, Plan Nederland en Save the Children de organisatie Girls Not Brides Nederland. Een internationaal netwerk dat tegen kindhuwelijken strijdt.


Het nieuwe netwerk richt zich op kennisuitwisseling en gezamenlijke activiteiten om kindhuwelijken internationaal, maar ook in Nederland te voorkomen. Doel van de organisatie is kennis te delen en te vergroten en het onderwerp van kindhuwelijken op de Nederlandse politieke agenda te houden. Verder wil het kindhuwelijken in eigen land aan de kaak stellen. In Nederland worden jaarlijks 250 kindhuwelijken gesloten, blijkt uit cijfers van de Universiteit Maastricht.

“Girls Not Brides Nederland is het achtste nationale partnerschap van Girls Not Brides: het wereldwijde samenwerkingsverband om kindhuwelijken te beëindigen’‘, zei Mabel in haar toespraak. “De lancering van Girls Not Brides Nederland komt op een moment dat we bemoedigende vooruitgang boeken in het beëindigen van kindhuwelijken. Toch moeten de wereldwijde inspanningen worden versneld als we willen voorkomen dat het aantal vrouwen dat getrouwd is als kind de 1,2 miljard bereikt in 2050.”

1 opmerking: