Staatsbezoek aan Australië - V | De Oranjes

vrijdag 4 november 2016

Staatsbezoek aan Australië - V

Op de slotdag van het staatsbezoek aan Australië bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima Brisbane in deelstaat Queensland. 



In Brisbane ontmoette het Koninklijk paar bij het Government House de gouverneur van Queensland, Paul de Jersey. Vervolgens kregen ze bij de Queensland University of Technology (QUT) een toelichting op de samenwerking tussen Nederland en Australië op het gebied van waterbeheersing. Voor een bootexcursie over de Brisbane River zette de Koning zijn hoed, die hij gisteren kreeg, weer op. Tijdens de boottocht werd uitleg gegeven over de maatregelen die genomen zijn om overstromingen tegen te gaan.

Eenmaal weer op het land bezocht het Koninklijk paar de Queensland Art Gallery waar ze een expositie bekeken van moderne Australische en Aboriginalkunst. Er mocht gewoon gefotografeerd worden in het museum, dus daar maakte Máxima uitgebreid gebruik van. Tot slot was er weer een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap uit de deelstaat. In zijn dankwoord aan het einde van de bijeenkomst blikte Willem-Alexander kort terug op het vijfdaagse verblijf in Australië dat hij bestempelde als een aaneenschakeling van hoogtepunten. De bijeenkomsten met de in Australië wonende Nederlanders, achtereenvolgens in Perth, Sydney en Brisbane waren zeer bijzonder geweest, aldus de Koning. Ook was hij ontroerd door opgestuurde jeugdfoto's:
Dit weekend vliegt het Koninklijk paar naar Nieuw-Zeeland waar maandag het driedaagse staatsbezoek van start gaat.

2 opmerkingen:

  1. Hoedje af voor jouw prachtige verslaglegging van het staatsbezoek!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wederom een keurig verslagje en wat zag Maxima er prachtig uit vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen