Koning Willem-Alexander opent JIC op Schiphol en bezoekt COC Nederland | De Oranjes

dinsdag 22 november 2016

Koning Willem-Alexander opent JIC op Schiphol en bezoekt COC Nederland

Voor de tweede keer in korte tijd bracht Koning Willem-Alexander een officieel bezoek aan de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Vandaag kwam hij het Joint Inspection Center openen. Aansluitend bezocht hij het COC Nederland.
Het JIC is één van de projecten die valt binnen het programma Schiphol Smartgate Cargo. Dit programma is een gezamenlijk initiatief van de Douane, Amsterdam Airport Schiphol, KLM Cargo en Air Cargo Netherlands. In het JIC komen logistiek en handhaving fysiek bij elkaar. In het gebouw bevinden zich onder andere een expeditievloer, een scanhal, opslag- en onderzoeksruimten, een quarantaine ruimte voor kleine dieren, garages voor scanvoertuigen, kantoren en een opleidingscentrum. De Koning brengt voorafgaand aan de opening van het JIC een werkbezoek aan medewerkers van de Douane. Ook kreeg hij een demonstratie te zien waarin een hond de hoofdrol speelde.

In de binnenstad van Amsterdam bracht de Koning vervolgens een bezoek aan COC Nederland. De belangenorganisatie voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenderpersonen (LHBT’s) bestaat dit jaar zeventig jaar. Het bezoek van de Koning stond in het teken van het COC-jubileum en van de LHBT-gemeenschap zelf. De Koning sprak met LHBT’s uit diverse groepen waar acceptatie vaak nog achterblijft en die met het COC samenwerken aan de verbetering van hun positie. Zo ging hij in gesprek met LHBT-jongeren, LHBT’s met een biculturele – of religieuze achtergrond en oudere LHBT’s over hun ervaringen. Ook sprak de Koning met vrijwilligers en medewerkers van COC Nederland en de twintig regionale COC-verenigingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten