Staatsbezoek van België aan Nederland - III | De Oranjes

woensdag 30 november 2016

Staatsbezoek van België aan Nederland - III

Ook op de laatste dag van het staatsbezoek reisde Koningin Máxima opnieuw met Koningin Mathilde mee, terwijl Koning Filip in Eindhoven was. Voor deze reis maakten de Koninginnen gebruik van een bijzonder vervoersmiddel: De Koninklijke trein.Vanaf het station in Amsterdam, stapten Koningin Máxima en Koningin Mathilde om 9.30 uur in de Koninklijke trein. De trein wordt slechts zelden nog gebruikt. De laatste keer werd de trein ingezet tijdens de provincierace in Limburg en Noord-Brabant in 2013. Máxima en Mathilde reisden vandaag per trein omdat ze in Utrecht het nieuwe Centraal Station en het stationsgebied bezochten.
Het station, dat normaal gesproken al druk genoeg is, barstte bijna uit z'n voegen door de hoeveelheid mensen die allemaal een glimp van de Koninginnen wilden opvangen.
Nadat zelfs de fietsenstalling bekeken was, nam Koningin Mathilde afscheid van Koningin Máxima en reisde ze 'alleen' verder naar High Tech Campus in Eindhoven, waar op dat moment ook haar man was voor het Belgisch-Nederlandse seminar op het gebied van digitale innovatie, duurzaamheid en R&D.
Ook heeft het Belgisch Koninklijk paar vanmiddag nog een inspiratielab voor de foodservicebranche geopend. Het staatsbezoek werd afgesloten bij Kasteel Heeze, waar minister Schultz van Haegen namens de Nederlandse regering officieel afscheid nam van de Koning en Koningin.

1 opmerking:

  1. Erg leuk hoor, twee koninginnen met de koninklijke trein :) en op station Utrecht kom ik regelmatig.

    BeantwoordenVerwijderen