Oranje nieuws - 9 januari 2013 | De Oranjes

woensdag 9 januari 2013

Oranje nieuws - 9 januari 2013

Prinses Máxima verkozen tot ‘Dom Bontje’

Voor de tweede keer is Prinses Máxima verkozen tot ‘Dom Bontje’. Dat maakte de Bont voor Dieren deze week bekend op basis van een internetverkiezing.

Wekenlang konden mensen hun stem uitbrengen op de genomineerden zoals Barbie (van Oh oh Cherso), Frans Bauer, Yes-R, Robert ten Brink en Nance. Maar de prinses won met maar liefst 66% procent van de stemmen. Ze was genomineerd vanwege de jas met bontkraag (van het merk Moscow) die ze vorig onder andere tijdens de Sinterklaasintocht droeg.

Bont voor Dieren stuurt de prinses een ‘oorkonde’ en vraagt haar in een brief om in het vervolg af te zien van het dragen van bont..

Prinses Laurentien spreekt op Vakantiebeurs

Prinses Laurentien was vandaag in de Jaarbeurs in Utrecht aanwezig op de Vakantiebeurs waar ze een toespraak hield en vervolgens in debat ging met kinderen en CEO’s van reisbedrijven. 

Als voorzitter van de Missing Chapter Foundation sprak de prinses over het doel duurzaam toerisme te bevorderen, zodat reizigers ook in de toekomst aantrekkelijke bestemmingen kunnen boeken. De Vakantiebeurs werd georganiseerd door reisbrancheorganisatie ANVR in samenwerking met Initiatief Duurzame Handel, Vakantiebeurs, CELTOR (Centre for Leisure and Tourism Research), MVO Nederland en ECPAT Nederland.

Na de toespraak van de prinses werd de ‘Toekomstvisie 2025’ gelanceerd waarin stapsgewijs aan duurzame reizen wordt gewerkt door touroperators. Omdat ‘kinderen de toekomst zijn’ wilde de ANVR graag met toekomstige reizigers in debat. Laurentien’s ‘vrienden’ van de Kariboe school waren de gelukkigen. De prinses was op 11-11-11 al eens op deze school om voor te lezen uit Mr. Finney. Ze was destijds al zeer onder de indruk van de ‘coole school’ die behalve een groene uitstraling ook heel veel met het onderwerp duurzaamheid bezig zijn. Tien leerlingen van de school mochten deelnemen aan het debat en spraken met de prinses en CEO’s over duurzaam toerisme waarbij rekening gehouden moet worden met milieu, mensen, natuur en cultuur.

Foto's: © Leo Tillmans

Kort nieuws:

 - Koningin Beatrix heeft op Paleis Noordeinde ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens de ambassadeur van de Onafhankelijke Staat Samoa, Z.E. Fatumanava Dr. Pa’olelei Luteru, en de ambassadeur van de Republiek Guinee, Z.E. Ousmane Sylla ontvangen.

Geloofsbrieven zijn twee documenten van een buitenlands staatshoofd, die een ambassadeur na diens aanstelling aan de Koningin aanbiedt.In de eerste brief staat dat de voorganger van de ambassadeur teruggeroepen is. Uit de tweede brief blijkt dat de diplomaat gemachtigd is om namens zijn staatshoofd c.q. regering te spreken. Deze brief bevestigt ook de goede relatie tussen beide landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten