Prinses Luisa de Bourbon de Parme gedoopt | De Oranjes

zaterdag 29 september 2012

Prinses Luisa de Bourbon de Parme gedoopt

De op 9 mei geboren Luisa Irene Constance Anna Maria de Bourbon de Parme werd vandaag gedoopt in de basiliek Santa Maria della Steccate in Parma – de hertogstad van Italië.

In aanwezigheid van enkele familieleden vond daar gisteren ook al de ‘presentatie’ van Luisa aan de Maagd Maria plaats.

Prins Carlos en Prinses Annemarie arriveerden – geflankeerd door beide moeders – met Luisa in doopjurk. Verder waren: Prins Jaime, Prinses Margarita en Tjalling ten Cate met dochters, en Prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer aanwezig. Nog een selectie vrienden en familieleden van Prinses Annemarie vulden de basiliek verder op.

Als peetouders traden Prins Jaime als peetvader en Prinses Irene, Ank Gualtherie van Weezel, Constance van Weezel, Prinses Maria Theresia van Bourbon-Parme en Gravin Franca Zanardi Landi di Veano als peetmoeders op. In het midden van de basiliek bevindt zich een groot ‘bad’. Met een schelp vulde de bisschop van Parma enkele keren water om dat over het hoofdje van de kleine Luisa te gooien. Luisa voelde slechte enkele seconden het water stromen, want Pappa Carlos droogde haar meteen met een handdoek af. Buiten in de regen moest er namelijk ook nog geposeerd worden voor een delegatie fotografen, zodat Luisa nóg een keer gedoopt werd.Foto's: © PPE, http://www.ppe-agency.com/  

4 opmerkingen:

  1. Mooi verslag van de doop! Leuk dat we hier toch nog zoveel van zien. Had ik eigenlijk niet verwacht. Maar het is natuurlijk wel een prinsesje. En dat zorgt ervoor dat ze niet helemaal buiten de publiciteit opgroeid. Hopelijk zien we haar snel weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat we wat foto's te zien krijgen! Had het eigenlijk ook niet echt verwacht. Lief meisje is het! En wat staat paars Annemarie goed! De bloem in haar haren maakt het af! ;)

    BeantwoordenVerwijderen