Oranje nieuws – 27 t/m 29 september 2012 | De Oranjes

vrijdag 28 september 2012

Oranje nieuws – 27 t/m 29 september 2012

Prins van Oranje opent uitbreiding CTT en reikt kunst prijzen uit

Donderdag opende de Prins van Oranje in de stromende regen de uitbreiding van de Combi Terminal Twente B.V. in Hengelo. ’s Avonds was hij in Amsterdam om wetenschap – en kunstprijzen uit te reiken.

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/      
Met een druk op de knop werd de uitbreiding van de Combi Terminal Twente B.V. ook wel CTT genoemd officieel geopend. CTT verlaadt en vervoert zeecontainers. Het transport vindt voornamelijk plaats over het water. Daarnaast biedt CTT voor- en natransport van de containers over de weg. De uitbreiding omvat een verlenging van de kade en een uitbreiding van het terrein van 26.000 m² naar 125.000 m². Na de openingshandeling kreeg de prins een rondleiding door de directeur van CTT.

Donderdagavond reikte de prins in Amsterdam 6 internationale prijzen uit op het gebied van wetenschap en kunst. De prijzen worden ook wel de ‘Heinekenprijzen’ genoemd. Iedere twee jaar worden ze uitgereikt aan 6 geluksvogels, want de prijzen bedragen maar liefst 150.000 voor ieder en 50.000 euro voor de kunstprijs. Slechts drie Nederlandse winnaars (Titia de Lange, Peter Struycken en Hans Clevers) vielen uit de bus. De overige winnaars waren twee Britten en een Amerikaan. Voorafgaand aan de prijsuitreiking hield de prins een toespraak waarin hij vol lof over de mensen sprak en eindigde met “Jullie zijn een inspiratie voor velen”Politieke koffie/theekransjes op Paleis Huis ten Bosch


De nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer – Anouschka van Miltenburg – is donderdag op bezoek geweest bij de Koningin, om kennis met haar te maken. Vandaag volgden informateurs Henk Kamp en Wouter Bos.

Hoewel de contacten tussen Koningin Beatrix en haar adviseurs beperkter is dan bij kabinetsformaties uit het verleden, wordt ze er toch nog min of meer in betrokken. De nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer stelde een idee voor om ook informateurs Henk Kamp en Wouter Bos te ontvangen voor een kennismakingsgesprek.

Ook heeft Van Miltenburg de koningin voorgesteld om de nieuwe fractievoorzitters in de Tweede Kamer, die nog geen kennis met haar hebben gemaakt, te ontvangen voor een gesprek.

Prinses Máxima bezoekt pensioenmarkt

Foto: © Wijzer in Geldzaken
Prinses Máxima bezocht vandaag Qredits Microfinanciering Nederland in de Ondernemersplaza in Amersfoort.

Als erevoorzitter van het platform van Wijzer in Geldzaken bezocht Máxima de pensioenmarkt voor ondernemers in het kader van de Pensioen3daagse. Ze bezocht ook de nieuwe afdeling ‘coaching’ van Qredits, en nam deel aan een Ronde Tafel gesprek.

Na afloop van het gesprek, vervolgde de prinses haar bezoek met een rondleiding over de pensioenmarkt voor ondernemers. Op deze markt kunnen ondernemers uit heel Nederland terecht met vragen over hun pensioen bij een tiental ondernemersorganisaties en vinden er tal van workshops plaats. Dit kan nog t/m morgen.

Prins van Oranje bij herdenking omgekomen examinator KLM Flight Academy

In de luchtvaartschool van KLM in Eelde werd vanavond de 68-jarige Nederlandse vliegexaminator herdacht die twee weken geleden om het leven kwam tijdens een examenvlucht in Amerika. De Prins van Oranje was ook bij de dienst aanwezig.

Ruim 500 mensen – onder wie de prins – woonden vanavond de herdenkingsdienst bij. Twee weken geleden ging het mis; een vliegtuigje met aan boord de Nederlandse examinator, een student en een Amerikaanse instructeur verdween van de radar nadat ze waren opgestegen vanaf Mesa Falcon. Twee dagen later werden de lichamen en de brokstukken van het toestel gevonden. Mogelijk is het vliegtuig tegen een rots gevlogen.

De student van de vliegschool wordt aanstaande zondag in Harderwijk herdacht.

Prinses Margriet ontvangt jubileumboek ‘De grote, groene erfenis’

Prinses Margriet ontving vanavond in De Werelt in Lunteren het eerste exemplaar van ‘De grote, groene erfenis’.

Dit boek verscheen ter gelegenheid van het eeuwfeest van het Buurtbosch. De prinses verving haar man mr. Pieter van Vollenhoven die wegens ziekte niet kon komen. Het was een vrolijke avond, met herinneringen aan notaris Johan van den Ham (1822-1912), ook wel de weldoener van Lunteren genoemd, en diens opvolger notaris Rutgerus Dinger, die eveneens een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het Buurtbosch. Welgraven noemde de vele maatschappelijke verdiensten van de beide notarissen "bevorderend voor het vestigingsklimaat in Lunteren".

Overig kort nieuws:
 - Er is weer een virtuele tentoonstelling te bezichtigen op de website van het Koninklijk Huis. Dit keer is dat de Indische Zaal in Paleis Noordeinde.

1 opmerking:

  1. Heel erg leuk dat je altijd het nieuws over het Nederlands koninklijkhuis plaatst! Mooie foto van de prins!

    http://www.williamencatherine.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen