Oranje nieuws - 1 & 2 september 2012 | De Oranjes

zondag 2 september 2012

Oranje nieuws - 1 & 2 september 2012

’Nepglazenwasser’ opgepakt bij Paleis Huis ten Bosch

Vrijdagavond werd een ‘nepglazenwasser’ opgepakt bij Paleis Huis ten Bosch. Tot het schoonmaken van de ramen kwam hij niet omdat hij in het bos rondom het paleis al gesignaleerd werd als ‘verdachte gast’.

De man schijnt geen woon of verblijfplaats te hebben en zich voor te doen als glazenwasser. Hij heeft daarmee de afgelopen maanden al tientallen mensen opgelicht, maar vrijdagavond mislukte dat..

Prins van Oranje bij 25e herdenking Nationaal Indië-monument

De prins van Oranje woonde zaterdag de 25e nationale herdenking bij van de Nederlandse militairen die tussen 1945 en 1962 vielen in de strijd in het voormalig Nederlands-Indië en Nieuw- Guinea.

De herdenking vond voor de 25e keer in Roermond plaats. Om die reden waren ook de Prins van Oranje en de minister van Defensie (Hillen) aanwezig. De prins legde een krans bij het Nationaal Indië-monument die door Prins Bernhard in 1988 onthuld is.

Naast het 25 jarig bestaan van het monument is het dit jaar tevens 50 jaar geleden dat Nieuw-Guinea geen deel meer uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Na afloop sprak de prins met een delegatie veteranen. Het werd ondanks de ernst van de vroegere gebeurtenis een gezellige bijeenkomst.

Foto: © PPE/Nieboer, http://www.ppe-agency.com/    

Prinselijk gezin bezoekt Floriade
Foto: Peter Fleuren
De Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Amalia (op grote schoenen) Prinses Alexia en Prinses Ariane bezochten vandaag de Floriade in Venlo.

Na de opening is de Koningin er geweest tijdens het inkomende Staatsbezoek uit Turkije, en Willem-Alexander heeft er de Koning Willem I prijs uitgereikt. Máxima en de kinderen waren er nog niet geweest. De grootste wereldtuinbouw-tentoonstelling die eens in de tien jaar in Nederland wordt gehouden en nog tot 7 oktober duurt móest natuurlijk door het gezin bezocht worden. Behalve het 66 hectare grote park, vinden er ook nog eens dagelijks andere evenementen plaats. Van optredens tot tentoonstellingen. De prinsesjes deden aan verschillende evenementen mee. Speciaal voor kinderen is er de ‘Kokkerelli, Kids Universitey for Cooking’ Met een kokmuts op hielpen ze als ervaren koks mee, terwijl hun ouders op de achtergrond interessante gesprekken voerden met ondernemers die deelnamen aan de Rabo Earthwalk. Ze vertelden over hun innovatieve en duurzame ideeën, wat een positieve invloed op de aarde zou moeten krijgen.


Toen de prins zijn dochters geïnteresseerd zag rondsnuffelen op de Floriade moet hij teruggedacht hebben aan de Floriade van 1972. In dat jaar vond de Floriade in Amsterdam plaats. Samen met zijn moeder, vader en broertjes leefde hij zich uit op de grote springkussens en glijbanen die na de opening van de manifestatie ‘Kind en Leefmilieu’ waren neergezet.

Overig kort nieuws:
 - Prins Pieter-Christiaan was gisteren aanwezig op de trouwdag van Katie Melua – de zangeres die ook op het huwelijk van Pieter-Christiaan en Anita zong. Het huwelijk vond plaats in Londen.

4 opmerkingen:

 1. Goh wat een merkwaardig nieuwtje van de zogenaamde glazenwasser.

  Het is alweer september, weer tijd voor Prinsjesdag. Ik ga er dit jaar naar toe, wilde het eens een keertje live meemaken. Ik heb dit geregeld via de VVV Den Haag. Hopelijk maak ik mooie foto´s.

  Bedankt trouwens nog voor je berichtje in me gastenboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto van prins Willem- Alexander.
  Wat een appart verhaal van de glazenwasser!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaarghr... Dan heb ik de prinsesjes op één dag na gemist.. Ik was zaterdag in de floriade, ik heb ook de kookcursus gemaakt bij hetzelfde ding en we hebben nog getwijfeld om zelfs ook zondag te gaan. Een vriendin van mijn zusje heeft ze wel gezien, daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk om de prinsesjes te zien, schattig met die koksmutsen op. Mochten er nu wel of niet foto's van worden gepubliceerd?? Nou, die glazenwasser is zeker een verdachte gast!

  BeantwoordenVerwijderen