Prinses Máxima zwemt door Amsterdamse grachten | De Oranjes

zondag 9 september 2012

Prinses Máxima zwemt door Amsterdamse grachten

…voor de stichting ALS

Vanmiddag werd in Amsterdam een zwemtocht (City Swim) georganiseerd in de Amsterdamse grachten, dit om geld op te halen voor de stichting ALS. Onder de ongeveer 1100 deelnemers deed ook Prinses Máxima mee (!)

In een wetsuit met oranje badmuts sprong de prinses rond 14.00 uur in het – vieze – water samen met onder andere Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis, Ronald de Boer en Johan Kenkhuis. Langs de kant stonden heel veel toeschouwers, en natuurlijk ook de trotse prins met zijn dochters.De prinses en de andere deelnemers moesten 2 kilometer in het grachtenwater afleggen, dat deed ze in 50 minuten. Officieel is het geen zwemwater, maar het is net schoon genoeg om erin te mogen. Wel hadden de zwemmers het advies gekregen om van te voren een tetanusprik te halen en een goed zwempak aan te doen.

Bij de finish stond de Prins van Oranje met een badjas en handdoek voor zijn vrouw klaar. Ondertussen werd Máxima geknuffeld door haar dochters.


Foto's: © Robby Hiel

Foto's: © PPE, http://www.ppe-agency.com/    

3 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat de prinses hieraan meedoet!
  Wat een goed doel!
  Leuk dat de rest van gezin er ook bij was.
  Erg leuk ook om Amalia, Alexia en Ariane zo vaak in het openbaar te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's, vooral die van Robby! Wat zijn de prinsesjes toch leuke meisjes. Erg stoer van prinses Máxima, een onverwachte actie zeg! Zo in het water is ze overigens bijna niet te herkennen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dat Maxima hier aan mee deed! Echt leuk om de prinsesjes weer te zien!

  BeantwoordenVerwijderen