Oranje nieuws – 3 t/m 6 september 2012 | De Oranjes

donderdag 6 september 2012

Oranje nieuws – 3 t/m 6 september 2012

Prins Constantijn spreekt op Erasmus Universiteit Rotterdam

Prins Constantijn was maandagmiddag gastspreker bij de opening van het Academisch Jaar 2012 – 2013 op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Zijn toespraak
stond in het teken van internationalisering  en Europa. Tegenwoordig een belangrijk onderwerp voor Universiteiten. Prins Constantijn was uitgenodigd hierover te komen spreken omdat hij sinds 2012 in het Kabinet van Eurocommissaris Kroes zit die verantwoordelijk is voor de ‘Digitale Agenda.

Na de toespraak van de prins kwamen ook de voorzitter van het College van Bestuur en rector mannificus prof. dr. Henk Schmidt aan het woord.


Ten slotte werden universitaire prijzen uitgereikt aan studenten van ‘Erasmus School of Economics’, ‘Erasmus MC’, 'Faculteit Wijsbegeerte', ‘Philosophy & Economics’ en ‘Clinical Research en Zorgmanagement’.

Foto's : © Erasmus Universiteit 

Prins van Oranje bij vergaderingen Defensie

De prins van Oranje heeft maandag en dinsdag wat vergaderingen binnen de defensieonderdelen bezocht.

Dinsdag woonde de prins het Beraad Operationele Commandanten bij en werd daar geïnformeerd over lopende operaties en over de reorganisatie bij Defensie.

Een dag later was hij bij de vergadering van de Koninklijke Marechaussee. In die vergadering werden de laatste ontwikkelingen van de Koninklijke Marechaussee benoemd. Ook werd de prins geïnformeerd op het gebied van operationele, tactische en strategische keuzes. Tot slot werd een foto gemaakt in de hal – waar ook een standbeeld van de Koningin staat.

Prinses Máxima bezoekt Militair Hospitaal en spreekt op bijeenkomst in Rijksmuseum

Terwijl haar man de Marechausseeraad bezocht, betrad Prinses Máxima het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. Vanmiddag was ze weer in Amsterdam om een toespraak te houden bij de bijeenkomst ‘The digital age, a golden age for citizens worldwide?’

In het militaire ziekenhuis kreeg de prinses te horen hoe zorg tijdens een militaire missie is geregeld, en ze sprak met militairen die in Afghanistan gewond zijn geraakt. Ook vertelden medisch specialisten, verplegend personeel en andere medewerkers over de waarde van het hospitaal voor Defensie. Daarna bezocht de prinses het Calamiteitenhospitaal waar ze uitleg kreeg over de opvang van een grote groep gewonden.Foto: © PPE/Nieboer,
http://www.ppe-agency.com/
      
Na een korte tussenstop thuis – waar ze zich nog even verkleedde – werd de prinses naar Amsterdam gebracht. In het Rijksmuseum – onder toeziend oog van Prins Maurits en Prinses Marilène – hield ze een toespraak op de bijeenkomst ‘The digital age, a golden age for citizens worldwide?’ Dit in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties op het gebied van Inclusive finance for development’.

Behalve de prinses, kwamen ook de hoofddirecteur van het Rijksmuseum, en een man van CEO Royal Philips Electronics aan het woord. De zaal in het Rijksmuseum zat propvol. Maar liefst 300 huidige en toekomstig leiders uit de private en publieke sector uit ons land zaten te luisteren, inclusief dus Maurits en Marilène.


Prinses Máxima bij 60-jarig jubileum ‘Maastricht School of Management’

…prinses in voetsporen Prins Claus

Foto: © PPE/Nieboer,
http://www.ppe-agency.com/
    
Woensdag reisde Prinses Máxima af naar Maastricht. Ze was eregast op het jubileumfeest van de Maastricht School of Management (MSM).

Ooit opende Prins Claus het ‘Research Institute for Management Science’ – de oude naam voor de Maastricht School of Management. Vandaag woonde de prinses dus de viering bij van het 60-jarig jubileum in het Theater aan het Vrijthof. Nog voordat Claus de vestiging in Maastricht opende (1990) had de campus er al zo’n veertig jaar in Delft opzitten.

Overig kort nieuws:

 - Bij Paleis Noordeinde zijn het afgelopen weekend delen van een kunstwerk van de Russische kunstenaar Volodia Popov gestolen. Ze stonden buiten voor het paleis tentoongesteld..

- 3 september vierde Julia ten Cate (de dochter van Prinses Margarita en Tjalling ten Cate) haar 4e verjaardag

- Woensdagmiddag stond weer in het teken van de ambassadeurs. Er werden geloofsbrieven uit Oostenrijk, Singapore en Niger aangeboden.

3 opmerkingen:

  1. Wat veel nieuws...
    Leuk dat je het allemaal hebt geplaatst op je site, mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad weer erg veel Oranjenieuws en het ziet er prachtig uit allemaal, het is ook zo leuk als je foto's kunt gebruiken! En Julia alweer 4 jaar!! Tjonge, wat gaat dat hard!!

    BeantwoordenVerwijderen