Oranje nieuws - 17 september 2012 | De Oranjes

maandag 17 september 2012

Oranje nieuws - 17 september 2012

Prinses Margriet opent Heliolympics
Prinses Margriet heeft vandaag de Heliolympics geopend.

In de sporthal van Heliomare in Wijk aan Zee is het sportevenement georganiseerd voor mensen met een beperking. Leerlingen van een plaatselijke mytylschool droegen de vlaggen binnen met de paralympische kampioenen Mirjam de Koning en Ronald Vink. Maar het officiële startsein werd gegeven door de prinses. Op het podium ontstak ze de vlam. Daarna voerde Prinses Margriet gesprekken over het belang van sporten met een beperking.

De Heliolympics duren nog tot en met 27 september.

Prinses Máxima bij viering vijf jaar ‘Women on Wings’
Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/     
Prinses Máxima was vanmiddag in het Utrechtse Austerlitz aanwezig bij de viering van het vijfjarig bestaan van de organisatie Women on Wings.

Women on Wings heeft als doel in 10 jaar 1 miljoen vrouwen op het platteland aan het werk te helpen. Samen met oprichters Ellen Tacoma en Maria van der Heijden maakte Máxima bekend hoeveel banen er in de eerste vijf jaar al tot stand zijn gekomen. Dat blijken er al 51.300 te zijn. Prins Carlos – die de bekendmaking ook niet wilde missen – klapte trots.

Aan de organisatie nu het doel om de overige vrouwen van  het platteland aan een baan te helpen. Women on Wings verbindt Nederlandse en Indiase experts aan een bedrijf in India die vervolgens samen op zoek gaan naar een passende en realistische bedrijfsaanpak. Door het stimuleren van groei en ontwikkeling van deze bedrijven en organisaties wordt de werkgelegenheid voor vrouwen op het Indiase platteland bevorderd.


Foto's: © Jannemieke den Besten, http://royaltypictures.blogspot.nl/Prins van Oranje opent Dutch Green Building Week

De Prins van Oranje opende vandaag de Dutch Green Building Week 2012 tijdens het openingscongres in het RAI Elicium in Amsterdam.

Doel van de week, die voor de tweede keer wordt gehouden, is organisaties te inspireren om actief met duurzaam bouwen en ontwikkelen aan de slag te gaan. Er vinden verspreid over het gehele land meer dan 120 activiteiten plaats. De organisatie berust bij de Dutch Green Building Council.

Prins Constantijn gepromoveerd

Al sinds 2010 zit Prins Constantijn in het kabinet van eurocommissaris Neelie Kroes. Kroes ziet inmiddels  in de prins een echte ‘vice-Chef de Cabinet’.

Prins Constantijn krijgt als vice-Chef meer managementtaken op het gebied van digitale agenda. Voor zijn baan bij de Europese Commissie was de prins hoofd Information Policy and Economics bij Rand Europe, een denktank die verbonden is aan Rand Corporation.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten